Publicația industriei TECH regionale

Eviden deschide primul centru de cloud și securitate cibernetică din România – CloudSecOps Center, în Timișoara

CloudSecOps Center-pinmagazine

Compania își consolidează astfel oferta de cloud end-to-end, completând cele trei centre lansate anul trecut 

Timișoara, 8 mai 2024 – Eviden, parte a grupului Atos, lider în domeniul digital, cloud, big data și securitate, anunță lansarea CloudSecOps Center în România. Situat în Timișoara, noul centru combină capabilități de cloud și securitate cibernetică, oferind clienților un portofoliu unic de servicii cloud. 

Parte a rețelei globale de Centre de Cloud ale Eviden și conectat cu cele 17 SOC (Security Operation Centers), gestionate de peste 6.500 de specialiști în securitate, Centrul CloudSecOps din România realizează operațiuni avansate de securitate pentru serviciile cloud, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene. 

Noul centru face parte din rețeaua de Centre de Cloud ale Eviden, patru în total (Inginerie, Migrare, Operațiuni și Securitate) care sprijină clienții din întreaga lume în fiecare etapă, de la migrarea în cloud și optimizarea continuă, până la accelerarea inovației, toate protejate sub umbrela securității cibernetice. Proiectul implică o colaborare strânsă a liniilor de business OneCloud și Big Data & Security ale Eviden pentru a proiecta, dezvolta și livra soluții, susținând abordarea Eviden care oferă servicii cloud end-to-end la scară largă clienților săi.

„Într-un univers în care tehnologia este motorul inovației, Centrul de CloudSecOps din Timișoara reprezintă un simbol al excelenței, îmbinând experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul cloud cu cea din industria securității cibernetice, pentru a crea un sistem de securitate solid în lumea digitală” a declarat Chris Moret, Global Head of Cybersecurity Services la Eviden, Atos Group.

„Acest centru este o dovadă a expertizei noastre cu ajutorul căreia putem asigura securitatea și conformitatea datelor în cloud. Cu peste 120 de experți, acesta face parte dintr-o rețea globală care stabilește standardele pentru serviciile cloud. Aici, expertiza nu se referă doar la utilizarea cloud-ului, ci și la obținerea valorii adăugate oferită de către acesta pentru a asigura un impact pozitiv asupra businessului livrând, în același timp, încredere clienților noștri” explică Steve Midgley, Head of Cloud, Eviden, Atos Group.

„Noul centru CloudSecOps din România combină soluții specializate de consultanță, migrare și operare folosind Inteligența Artificială și Machine Learning, oferind clienților servicii complete de cloud și securitate cibernetică. Ne bucurăm totodată că prin acest pas ne reconfirmăm poziția de partener de încredere ce oferă servicii de cea mai bună calitate și un mediu sigur„, adaugă Diana Sipos, Country Manager Eviden Technologies România 

„Digitalizarea în administrația publică este necesară pentru păstrarea încrederii în Guvern și în sistemul democratic. De aceea, noul centrul Eviden este atât de important. Chiar dacă clienții provin din diverse sectoare, soluțiile furnizate reprezintă o contribuție crucială la întărirea democrației și la îmbunătățirea vieții publice, atât în România, cât și în întreaga lume”, explică Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara

Noul centru se angajează să ofere servicii cloud performante, incluzand elemente de securitate dezvoltate printr-un model de livrare scalabil, prin parteneriate strategice cu jucătorii globali din industrie dar și cu parteneri relevanți la nivel regional. De asemenea, Eviden CloudSecOps Center este poziționat strategic pentru a facilita vânzări complete de securitate digitală și cloud, aducând valoare adăugată clienților și totodată, are capabilitatea de a se extinde constant, în funcție de cerințele și nevoile fiecărui client. 

***

Informații suplimentare:

Centrele Cloud ale Eviden

  • CloudSecOps Center – situat în Timișoara, România, combină capacități de cloud și securitate, oferind clienților un portofoliu unic de servicii cloud.
  • Cloud Migration Center – aflat în Pune, India, este cel mai bun din clasa sa, aliniat la cele mai bune practici hyperscaler, ce oferă servicii de migrare și modernizare, valorificând IP, active, resurse etc.
  • Cloud Engineering Center – situat în Bydgoszcz, Polonia, este o platformă incluzivă care permite clienților să proiecteze, să colaboreze și să creeze soluții și aplicații accelerate și inovatoare pentru a rezolva provocări complexe. Clienții pot profita de modele repetitive pentru a automatiza furnizarea de resurse cloud, astfel încât să poată să mapeze și să potrivească mai rapid sarcinile de lucru cu resursele disponibile. 
  • Cloud Operations Center – livrat din Bangalore, India, oferă servicii native CloudOps și servicii gestionate IaaS și PaaS, toate bazate pe standarde globale. Centrul lucrează, de asemenea, cu tehnologii precum FinOps și GreenOps pentru a asigura o optimizare continuă și o utilizare eficientă a cloud-ului, atât în ceea ce privește reducerea amprentei de carbon, cât și optimizarea costurilor.

***

Despre Eviden

Eviden este un lider în tehnologia de ultimă generație în domeniul transformării digitale bazată pe date, oferind soluții de încredere și durabile, sprijinite de un portofoliu robust de tehnologii brevetate. O companie de top la nivel global în domeniul calculului avansat, al securității cibernetice, al inteligenței artificiale, al tehnologiei de cloud și al platformelor digitale, Eviden furnizează o expertiză aprofundată pentru o varietate de industrii, acoperind peste 47 de țări. Prin reunirea unor tehnologii unice, de ultimă generație, în tot continuumul digital, cu 47.000 de talente de talie mondială, compania extinde posibilitățile tehnologiei acum și pentru generațiile viitoare, ajutându-le să își construiască viitorul digital. Eviden este un business al Grupului Atos, cu venituri anuale de aproximativ 5 miliarde de euro.

Despre Atos

Atos este  lider global în domeniul transformării digitale, cu 95.000 de angajați și venituri anuale de aproximativ 11 miliarde de euro. Numărul unu în Europa în domeniul securității cibernetice, cloud și calcul de înaltă performanță, Grupul oferă soluții personalizate de tip end-to-end pentru toate industriile în 69 de țări. Pionier în domeniul serviciilor și produselor de decarbonizare, Atos se angajează pentru un digital sigur și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o SE (Societas Europaea) și este listată la Euronext Paris.

Scopul Atos este de a contribui la proiectarea viitorului spațiului informațional. Expertiza și serviciile sale sprijină dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării într-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. În întreaga lume, Grupul permite clienților și angajaților săi, precum și membrilor societăților în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte în mod organic, într-un spațiu informațional sigur și securizat.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare