Publicația industriei TECH regionale

Efectul de halou al „engagement”-ului. Exista? Dacă nu, acum îl putem crea

GEMINI CAD SYSTEMS

Packaging-ul unei idei este modul în care alegi să o comunici și apoi să o implementezi. La fel ca în cazul ambalajelor clasice și acesta o poate potența sau dimpotrivă.
Un exemplu al ultimilor ani este termenul coaching, folosit atât de des încât avem inflație și sper să nu urmeze același trend și conceptul de engagement.
De curând, în cadrul unui eveniment dedicat strategilor manageriale, am întâlnit o companie care isi stabilise un target de creștere a engagement-ului echipelor middle și top managementului. Engagement-ul s-ar putea traduce ca acea stare care te determina sa dai tot ce ai mai bun din tine, in cadrul valorilor firmei, ca performanta profesionala. Absolut laudabila initiativa de a creste engagement-ul si la nivelul staff-ului de conducere.
La pol opus, în cadrul proiectului Birouri Vii, un proiect de reportaje video in care patrundem in mijlocul echipelor din firmele IT iesene, am avut placerea să descopăr o companie care ar putea fi sinonimă cu acest concept de engagement total .
Ce înseamna asta? Este o întrebare la care e greu să răspund punctual sau schematic, pentru că reflectă consecința întregii strategii si activități pe care o desfășoară, așa că am ales să le dedic această pagină.
De fiecare dată, în discuțiile de deschidere ale unui proiect, fiecare vine cu maximul de potențial și e firesc, este debutul unei relații fie ea și comercială. De aceea, după primele două întâlniri cu Traian Luca, CEO Gemini CAD Systems, am plecat cu un profund sentiment de admirație pentru un businessman care reușise să ducă compania sa la nivelul expansiunii globale, dar fără mai multă trăire sau emotie decât dacă aș fi citit cifrele într-un articol al unei publicații.
gemini-cad
Surpriza a venit în momentul în care am început să iau contact cu angajații. Vorbind despre aceasta echipă, mi se pare nepotrivit să folosesc termenul angajați. E aproape clișeu, stiti exprimarile: eu nu sunt șeful, noi suntem colegi, încât îți e greu să o reproduci descriptiv la adevărata valoare, dar realmente simți că pentru managementul acestei companii oamenii nu vor fi niciodată doar linii într-un excel sau indicatori ai unui grafic, ci vor fi coechipieri. Poate e unul din secretele performanței lor.
geminicad
Frica de a vorbi în public este un subiect asumat, destul de antrenat în ultima vreme și cuprinde cu succes și vorbitul în fața unei camere de luat vederi. În consecință, prezența mea printre membrii echipei participante la interviuri este de obicei timpurie, tocmai pentru a le asigura un minim de confort si de a se obisnui cu camera si cu echipa de fimare. Acest context imi permite să iau și pulsul real al organizației, iar la Gemini cultura organizațională este bazată pe valorile care stau la baza misiunii acesteia: inovare continuă, libertatea de a alege, caring adaptability .
Inovarea continuă a fost foarte frumos reformulată de bussiness developer-ul lor, Adrian: suntem obișnuiți să creăm cărări care să ajungă autostrăzi.
În viața reală, această afirmație se leagă de faptul că elementele de noutate pe care le-au propus, ca diferențiatori de performanță ai programelor de soft elaborate pentru industria textila, au ajuns in maxim 5 ani standarde obligatorii ale acestei industrii.
Gemini Cad System dezvoltă propriile produse cu capital 100% românesc, atât financiar cât și uman, pe care le folosesc peste 2000 de fabrici peste tot pe glob. Echipele lor nu au doar libertatea de a decide, au libertatea de a crea.
geminicad-birouri-vii
Revenind la ideea de debut, colaborarea cu echipa acestei companii pentru proiectul Birouri Vii, in care filmam „acasa” la firmele ieșene, mă determină să afirm că intr-o piață in care companiile elaborează cele mai creative strategii pentru a-și susține politicile de recrutare, apoi de retenție si engagement, Gemini CAD System ar putea propune termenul de efect de halou al engagementului.
Engagement-ul devine o stare fireasca, a da tot ce e mai bun din tine nu mai tine de performanta sau exceptional, ci de normal.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare