Publicația industriei TECH regionale

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

DRUID, pinmagazine

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.

Finanțarea va fi folosită pentru a continua accelerarea expansiunii internaționale a DRUID, în special pe piața din SUA, care reprezintă deja 60% din veniturile curente ale DRUID.

Platforma DRUID pune la dispoziția companiilor instrumentele necesare pentru a construi și proiecta aplicații de business conversaționale (CBA) pentru a oferi cea mai naturală experiență angajat-client. Clienții  existenți apreciază că suita DRUID poate fi integrată în orice mediu tehnologic existent fără a înlocui investițiile anterioare în sisteme de tip ERP, CRM, RPA sau alte instrumente digitale. Mai mult, odată cu integrarea recentă a DRUID cu ChatGPT, prin serviciul Microsoft Azure OpenAI,  AI generativă este pregătită și sigură pentru organizații.

În tumultul creat în jurul inteligenței artificiale conversaționale și generative, DRUID s-a remarcat pentru noi ca lider în acest segment. Am fost încântați să descoperim prin cercetările noastre cât de mult apreciază clienții actuali platforma și ce problemă mare rezolvă DRUID pentru aceștia. Suntem onorați să conducem această rundă și să construim acest parteneriat cu Liviu și echipa DRUID”, a declarat Schuster Tanger, co-managing partner al TQ Ventures.

În plus, aplicațiile de business conversaționale DRUID îmbunătățesc abilitățile tehnologice ale inteligenței artificiale conversaționale cu puterea de a înțelege contextul de business și de a genera acțiuni inteligente, oferind astfel un nivel conversațional ușor de utilizat, care aduce clienții mai aproape de utilizatorii lor și permite utilizarea pe mai multe canale pentru a eficientiza finalizarea cu succes a unei acțiuni.

Mai mulți lideri din industrie au implementat deja tehnologia DRUID cu rezultate excepționale. Kmart, Liberty Global, Spitalul de Copii din Texas, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group, BNP Paribas, Axa și mulți alții au integrat platforma de aplicații conversaționale a DRUID, înregistrând îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce privește implicarea clienților, cât și eficiența angajaților.

Aceste organizații au raportat o satisfacție sporită a clienților, timpi mai mici de așteptare și rate crescute de rezolvare a problemelor. Eliberarea angajaților de sarcini repetitive le permite acestora să se concentreze pe responsabilități mai strategice și semnificative, având ca rezultat o eficiență și satisfacție sporite ale angajaților, precum și o stare de spirit generală mai bună a echipei.

DRUID valorifică progresele recente în AI generativă, care se integrează perfect în platforma noastră de aplicații conversaționale de business. Credem că platforma noastră va declanșa, pentru marile organizații internaționale, o nouă eră a productivității, cu rezultate tangibile pentru afaceri. Cu susținerea celei mai recente runde de investiții pe care am atras-o și pe fundalul acestei revoluții tehnologice, suntem bine poziționați și încântați să depunem eforturi susținute pentru a oferi soluții tehnologice care să permită clienților noștri să maximizeze valoarea”, a spus Liviu Drăgan, CEO  DRUID.

Noua rundă de finanțare vine în urma creșterii și dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID și-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori față de 2021 și preconizează o creștere de trei ori în acest an.

Validarea pe plan internațional a platformei revoluționare construită de DRUID ne-a convins  pentru a treia noastră investiție în companie, prima fiind la finalul anului 2020. Încă de atunci am vazut potențialul echipei conduse de Liviu Drăgan de a crea o tehnologie care să transforme domeniul soluțiilor de inteligență artificială conversațională pentru industrii complexe. Fiind alături de DRUID încă de la primii pași pe care i-a făcut la nivel global, ne bucurăm să vedem acum lista importantă de clienți internaționali ai companiei și planurile tot mai ambițioase ale membrilor echipei de a construi un hub AI care poate încorpora rapid cele mai noi tehnologii de inteligență artificială precum Generative AI”, a declarat Dan Mihăescu, Founding Partner, GapMinder.

Fondată în România, DRUID și-a crescut recent echipa globală cu 60% și a inclus câțiva foști executivi cheie UiPath în roluri strategice: în special, (a) Kedar Dani, fost VP global proiectare, pentru a contribui la strategia de lansare pe piață; (b) Vargha Moayed, fost director executiv de strategie, pentru a oferi consiliere strategică pentru CEO; și (c) Mihai Faur, CIO al UiPath, care a devenit membru independent în consiliul de administrație.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).