Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Școala informală de IT lansează programul Digital People, finanțat de Grupul BCR, dedicat reconversiei profesionale a celor care și-au pierdut locul de muncă în pandemie - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT lansează programul Digital People, finanțat de Grupul BCR, dedicat reconversiei profesionale a celor care și-au pierdut locul de muncă în pandemie

Școala informală de IT lansează programul Digital People, finanțat de Grupul BCR, dedicat reconversiei profesionale a celor care și-au pierdut locul de muncă în pandemie
 
● Programul „Digital People” se adresează celor interesați de conversia profesională și care vor să înceapă o carieră în IT.
● Contravaloarea cursurilor se achită după obținerea unui job în domeniul IT.
● Înscrierile se desfășoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2020.
● Absolvenții programului pot obține un Certificat de absolvire cu recunoaștere națională, eliberat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Educației Naționale.
 
Școala informală de IT a primit din partea Grupulului Banca Comercială Română, prin BCR Social Finance și Fundația Erste, o finanțare de 340.000 de lei pentru derularea programului Digital People, ce vine în ajutorul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă sau au rămas în șomaj tehnic, pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19. Finanțarea a fost realizată printr-un program pus la dispoziția sectorului non-profit din România de către Grupul BCR, în care dobânda este subvenționată 100% de Fundația Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020.
Inițiativa Digital People oferă cursanților șansa să înveţe competențe digitale noi și să se specializeze în domenii aflate la mare căutare pe piața forței de muncă, precum Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) sau Python Development. Cursurile durează în medie 4-5 luni și sunt predate de mentorii Școlii informale de IT, într-un mix de training-coaching-mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills și Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenți să se angajeze mai ușor.
 
„Programul Digital People aduce o soluție practică pentru oameni și ne dorim ca prin intermediul lui să atenuăm efectele nefaste ale pandemiei, printre care se numără și creșterea mare a numărului de șomeri. Împreună cu BCR Social Finance IFN SA, ne-am propus să sprijinim, pentru început, minimum 70 de persoane în reorientarea lor profesională către industria IT&Software. În cadrul programului le oferim acestora cursuri specializate, dar și recomandări de angajare către diverse companii din această industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate în căutare de personal calificat”, a declarat Mihai Talpoș, co-fondatorul Școlii informale de IT.
 
„Digital People e pariul nostru pentru ameliorarea efectelor crizei sanitare pe care o traversam. Prin acest proiect pilot sprijinit de catre BCR, punem la dispozitie patru programe cu cerere mare in piata muncii din regiune – Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) si Python Development. Iar mecanismul e simplu: inveti acum IT, investesti energie si jumatate de an din viata si platesti dupa ce te angajezi. Mizam pe motivatia persoanelor spre o reconversie profesionala spre tehnologie pentru reintegrarea cu succes pe piata muncii.” – Dan Zaharia, site manager la Iasi al Scolii Informale de IT
Programul se adresează exclusiv persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei COVID-19 și-au pierdut locul de muncă sau se află în șomaj tehnic, dar și celor care au absolvit anterior o școală cu caracter tehnic obținând diploma de Bacalaureat. Programul este accesibil celor care locuiesc în unul dintre cele șapte orașe unde Școala informală de IT are sedii, sau în proximitatea acestora: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu sau Timișoara.
„Odată cu pandemia, societatea și economia au fost nevoite să accelereze procesul de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie sunt rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitivă. Din păcate, România se află pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba de competențe digitale și în același timp, se confruntă cu o creștere a șomajului. De aceea am primit cu brațele deschise programul Digital People. Ne bucurăm să fim parte din el și să contribuim la susținerea celor care și-au pierdut locul de muncă în această perioadă grea. Mai mult decât atât, ne place să spunem că finanțăm un program de formare ce reprezintă o soluție pe termen lung pentru toți cei care îl vor urma”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.
 
Înscrierile se desfășoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil online pe pagina programului (scoalainformala.ro/digital-people), unde poate fi accesat și regulamentul campaniei.
 
 
 

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare