Publicația industriei TECH regionale

Asociația Digital Flower împreună cu NEXTLAB.TECH a organizat primul ROBOhackathon

Digital Flower, pinmagazine

Asociația Digital Flower împreună cu NEXTLAB.TECH a organizat la 15 decembrie primul ROBOhackathon.
Evenimentul a fost găzduit de Clasa Viitorului și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
15 echipe de elevi din licee din Republica Moldova, au construit și programat roboți, fiind ghidați de un asistent de învățare virtual, dar și de membri ai echipei NEXTLAB.TECH, reprezentată de Răzvan Bologa.
Printre oaspeți din România, i-am avut alături și pe Adrian-Victor Vevera, director general al ICI București – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.
Mulțumiri distinse tuturor partenerilor evenimentului: NEXTLAB.TECH, Clasa Viitorului, ICI București – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Sandra Ice Cream Moldova, Fab Lab Iasi, Tec Serv, care au contribuit la realizarea acestui eveniment!

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare