Publicația industriei TECH regionale

Despre Agile Mammoths Games cu Daniela Ganea

Agile Mammoths Games

Colors in Projects aduce în Cluj cea de a XII-a ediție a Agile Mammoths Games (o FUN-ferință pe teme de Agile project management), la Grand Hotel Italia în data de 9 martie. Colors in Projects este o companie de training și consultanță în management de proiect, tradițional și agile, care aduce pe piața de training din România și nu numai, metode diferite de învățare pentru pasionații de proiecte.

Daniela Ganea, Project Manager al evenimentului, ne va povesti despre cum poate să îți schimbe percepția despre ce înseamnă învățarea prin joc acest eveniment.

Daniela, ce înseamnă evenimentul Agile Mammoths Games pentru tine? Poveștește-ne despre experiența ta, cu ce diferă de cea a publicului larg?

Daniela: Hmm… Ce întrebare grozavă, asta înseamnă să vă divulg câte ceva din culise evenimentului. 😊 Vorbim despre puțin timp liber, creativitate în găsirea de idei, soluții, muncă sub presiune (timp, bugete, furnizori, parteneri), dar și rezultate frumoase. Experința noastră (a echipei) începe cu mult timp înainte de ziua evenimentului, cu 6 luni înainte. Cu ce diferă evenimentul pentru mine față de cum îl simt particianții? Să vedem… în timp ce participantul vine să îi cunoască pe speakerii internaționali sau să învețe metode noi de a aplica Agile prin participarea la diferite activități, treaba mea este să mă asigur că ei se bucură de eveniment și de experiențele create acolo, ca mai apoi să le implementeze și în echipele lor. Asta înseamnă setarea tuturor detaliilor, precum: agrearea speakerilor, pregătirea promovării, realizarea parteneriatelor media, pregătirea conținutului, pregătirea logisticii pentru înainte și în timpul evenimentului, să nu uităm de promovarea post-eveniment și raportul de încheiere proiect. Da… sunt peste 100 de activități de realizat de către echipă.😊

În 2020 ați fost nevoiți să anulați evenimentul din cauza Covid 19?

Daniela: Așa este, la început de 2020 când ne pregăteam de eveniment, a apărut covid 19 și pentru că pericolul răspândirii virusului era major, aveam peste 200 de participanți înscriși, veneau persoane din toată țara, speakerii internaționali, am luat decizia să îl anulăm. În același timp și răspunsul celor de la Direcția de Sănătate Publică Cluj a fost negativ, așadar am fost nevoiți să îl anulăm… cu o săptămână înainte de eveniment. 

Însă anul acesta abia așteptăm să ne revedem cu participanții face to face, le pregătim multe surprize.😊

Ce le-ai spune, celor care nu au auzit de Mamuți până acum, despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games? 

Față de acum 11 ani, când am început seria acestui eveniment, Clujul s-a dezvoltat foarte mult în materie de evenimente, astfel Agile Mammoths Games trebuie să vină cu ceva diferit, de aceea, nu este doar o conferință dedicată specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.

Suntem nerăbdători să putem reveni cu conceptul nostru – Learning by having fun – de la ultima ediție: peste 17 echipe de participanți s-au “luptat” învățând pe parcursul zilei. Cum au făcut asta? Prin participarea la workshop-uri pe teme Agile, BoardGames, teste de management de proiect tradițional sau agile, prezentări scurte, treasure hunt și studii de caz. 

Anul acesta suntem mai ambițioși, temele workshop-urilor vor tinde spre subiecte ceva mai avansate, și am introdus și sesiuni de experience sharing și coaching. Totul, evident, legat de abordările Agile.

Ce invitați aveți anul acesta?

Daniela: Pentru ediția din 2023, îl avem invitat pe Chris Lukassen, autorul cărții The Product Samurai, care va susține o prezentare despre provocările din zona de product management, integrând tema din Casa de Papel. Va fi deci un „product heist”. 😊 În încheiere îi avem invitați pe Simona Bonghez, Managing Partner Colors in Projects și pe Dan Suciu, Senior Trainer & Agile Coach care ne vor vorbi despre ”Don’t Trust Your Brain – Cognitive biases and how to fight against them”.

O altă misiune va fi aceea de a participa la Agile Talks, prezentări scurte pe teme de Agile Project Management, susținute de experți din Cluj, activitate moderată de Ciprian Sorlea, Chief Technology Officer – Nordlogic Software.

De asemenea, după conferință, vom organiza training-uri, în paralel, în care participantii pot să aprofundeze diferite subiecte. Parte din ele le regăsiți mai jos:

  • Our Product From Vision to Commitments – trainer Bogdan Mureșan (10 martie 2023)
  • Have a Nice Conflict – trainer Alexandru Ionescu (10 martie 2023)
  • Practical Product Management – trainer Chris Lukassen (10 martie 2023)
  • Leading SAFe® (cu certificare) – trainer Sînziana Popa (10-11 martie 2023)

Nu în ultimul rând, vor întâlni și vor împărtăși din experiența lor alături de colegi developeri, solution arhitects, team leaderi din industria IT dar și pasionați de Agile din domenii Non-IT.

Cu ce vor pleca acasă?

Daniela: În primul rând, vor avea ocazia să învețe sau să își consolideze cunoștințele de Agile și Lean într-o atmosferă distractivă și dinamică. În al doilea rând, prin natura competiției, participanții vor exersa lucrul în echipă, cu scopul de a aduna cât mai multe puncte. Și, bineînțeles, nu vor lipsi premiile surpriză. ☺

Daniela, un ultim mesaj pentru cititori?

Daniela: Dragi, pasionați de Agile, vă așteptăm cu mult drag pe 9 martie, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, la cea mai mare ”FUN-ference” pe teme Agile.

Iar dacă doriți să vă înscrieți sau să aflați mai multe detalii, o puteți face accesând link-ul https://colorsinprojects.ro/agile-mammoths-games. De asemenea, ne puteți urmări în social media pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătim. 

Vino și tu! Locurile sunt limitate! 

Daniela Ganea

Project Manager, Colors in Projects

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).