Publicația industriei TECH regionale

DefCamp #10: o hackeriță de 12 ani și un specialist cu 36 de ani de experiență în cybersecurity participă la cea mai mare conferință de securitate cibernetică

Pasiunea pentru securitatea cibernetică a determinat-o pe Bianca Lewis, în vârstă de 12 ani, să testeze și să găsească vulnerabilități informatice în sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii.  Acum, între 7 și 8 noiembrie, susține o prezentare la DefCamp #10 pe acest subiect. Ea va participa la cea mai mare conferință despre securitate cibernetică alături de peste 2.000 de participanți din mai mult de 40 de țări. Totodată, hackeri etici din toată lumea se vor întrece în mai mult de 15 competiții de hacking organizate cu ajutorul celor mai avansate companii din domeniul tehnologiei.

📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7


A zecea ediție a DefCamp, cea mai amplă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, este o ediție aniversară și aduce la București un număr record de participanți și speakeri de renume internațional. Participanții vor lua parte la prezentări, dezbateri și competiții între specialiști și entuziaști ai securității cibernetice de toate vârstele. 

Dintre speakerii invitați la DefCamp #10 se remarcă cea mai tânără invitată din istoria conferinței: Bianca Lewis. Deși are doar 12 ani, BiaSciLab, așa cum este cunoscută în comunitate, s-a făcut deja remarcată prin prezentările susținute la DEF CON, una dintre cele mai mari conferințe de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori. Întâmplarea face ca Bianca Lewis să fie pe jumătate româncă, ea însăși declarându-se entuziasmată de ocazia de a cunoaște comunitatea locală de specialiști.

Într-un interviu recent publicat pe blogul DefCamp, BiaSciLab a povestit că la DEF CON 26 a fost unul dintre primii copii care au compromis sistemul de raportare a voturilor din SUA. „Așa am început să studiez sistemul de securitate al procesului de vot și să mă întreb cât de sigur este, de fapt. Pe la începutul anului, Mikie Sherrill, membră a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranța sistemului de vot, lucru care mi-a crescut și mai mult interesul pentru subiect. Sper să atrag cât mai multă atenție asupra vulnerabilităților din sistemul de vot ca să poată fi rezolvate”, a explicat aceasta. 

Specialistul cu peste trei decenii de experiență în cyber security care vine în premieră în România 

Alături de BiaSciLab vor fi alți 60 de specialiști în securitate cibernetică printre care și Jeff Man. El a fost implicat în domeniu încă de la începuturile sale, iar în cei peste 36 de ani de experiență, Jeff a avut roluri dintre cele mai diverse, lucrând în zone precum criptografia, analiza vulnerabilităților, managementul riscului și penetration testing.   

În interviul publicat pe blogul DefCamp Jeff Man a detaliat contextul informațional în care ne aflăm. „Problemele care țin de informație, date și securitate cibernetică sunt non-tehnice prin natura lor și trebuie înțelese la un nivel non-tehnic. Apoi, elementele de bază care trebuie integrate pentru a fi în siguranță online nu s-au schimbat, însă, datorită tehnologiei, ce trebuie să facem pentru a le integra s-a schimbat fundamental”, a completat acesta. 

Educația în domeniul securității cibernetice este principiul central al DefCamp, atât cu privire la dezvoltarea abilităților specifice domeniului, cât și din perspectiva popularizării metodelor practice de siguranță a datelor pe care le poate folosi orice persoană, cu sau fără cunoștințe tehnice. De aceea echipa DefCamp aduce în fața celor peste 2.000 de participanți specialiști din zone diverse ale industriei, precum securitatea dispozitivelor medicale sau a mașinilor conectate la internet, siguranța sistemelor industriale sau identificarea și rezolvarea vulnerabilităților din sistemele de operare mobile ce afectează milioane de smartphone-uri la nivel global. 

Jeff Man a mai spus și că scopul lui la fiecare conferință la care participă este să îi facă pe oameni să-și pună întrebări și să se gândească în profunzime la problemele cu care se confruntă. „În ultimă instanță, nu cred că există o singură soluție în afară de educație la nivel de masă, creșterea conștientizării, analiza în profunzime și înțelegerea riguroasă a problemelor cu care ne confruntăm.”

Tot pentru susținerea comunității cu know-how și experiențe valoroase și relevante, DefCamp a construit parteneriate cu o serie de companii care sunt pe primele locuri în domeniile în care activează.

Partenerul principal Orange, alături de IXIA – a Keysight Business, Secureworks, UiPath, Bit Sentinel, Thales, Siemens, Cegeka, Kaspersky, Pentest-Tools, Enevo Group, Garrett, EA România și Pluralsight contribuie la dezvoltarea constantă a conferinței prin expertiză tehnică în competițiile din Hacking Village, prezentarea de cercetări avansate pe scenele evenimentului și posibilitatea de a aplica pentru locuri de muncă pentru specialiștii care participă la DefCamp. 

Detalii despre toate aceste activități și oportunități, precum și informații despre biletele pentru conferință, agenda, dar și speakerii se găsesc pe site-ul DefCamp #10

Despre organizatori

Evenimentul DefCamp este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. Conferința se bucură de sprijinul Ixia și SecureWorks în calitate de parteneri Platinum. UiPath, Thales și Bit Sentinel completează lista de parteneri valoroși – Gold –  iar Pentest-Tools, Cegeka, Siemens, Garrett Motion, Enevo și Kaspersky Lab ca parteneri Silver contribuie la dezvoltarea constantă a conferinței.

Despre DefCamp

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 7.500 de participanţi din peste 55 de ţări şi 150 de oraşe. Aceștia sunt pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. Audiența conferinței cuprinde: participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte (45%), specialiști în securitate cibernetică (30%), reprezentanți din zona de top management și factori de decizie în companii (18%) și studenți (7%).

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare