Publicația industriei TECH regionale

Cum și de ce și-a deschis unicornul românesc UiPath un birou la Cluj

Povestea achiziției platformei Smart Data de la Recognos

Prin luna martie, toată presa noastră a scris despre primul unicorn românesc – o companie pornită prin 2005 de doi ingineri de software români, Daniel Dines și Marius Tîrcă, care a fost de vreo două ori pe punctul de a se închide și care a cunoscut un reviriment neașteptat odată cu descoperirea pieței de Robotic Process Automation (RPA) de către cei doi cofondatori.
UiPath are acum sediul la New York, birouri în 14 țări din lume și 4 echipe de dezvoltatori de produs – două în România, una în India și una în State Unite.

George si Andrei Roth devin executivi UiPath

La jumătatea lunii mai, UiPath a anunțat deschiderea biroului regional de la Cluj-Napoca, decizie care a urmat achiziției platformei Smart Data de la clujenii de la Recognos – o altă companie românească de software cu renume nu numai local, dar și internațional.
Prin integrarea platformei Smart Data de la Recognos cu platforma de RPA a UiPath, clienții UiPath vor beneficia de o extragere mai facilă și mai rapidă a informațiilor din surse de date nestructurate.
Recognos există în Cluj de mai bine de 18 de ani, iar în conducere îi avea pe George Roth și Andrei Roth, tată și fiu, oameni cu succes în Statele Unite care, din birourile de dezvoltare din Cluj, aleseseră să investească în produse și tehnologii inovatoare.
Ambii sunt acum executivi UiPath, George e din nou implicat în activitățile firmei din Statele Unite, iar Andrei a fost numit managerul biroului regional din Cluj. Iar Recognos continuă să dezvolte servicii de dezvoltare de sisteme software complexe pentru aplicații financiare, condusă de partenerul lui George Roth din California.

Două tehnologii complementare

Dar care e povestea din spatele acestei tranzacții care a făcut să se vorbească încă o dată despre Cluj ca hub IT al României? Achiziția platformei s-a petrecut ca urmare a unei întâlniri pe care Andrei Roth a avut-o cu Dan Lupu de la Earlybird, unul din primii investitori ai UiPath.
Se întâmpla în prima jumătate a anului trecut, iar cei doi au realizat că tehnologia dezvoltata de Recognos este complementară platformei UiPath.
În consecință, Andrei și Daniel au decis să facă un Proof of Concept de integrare a tehnologiilor. Acest POC a funcționat cu succes și a mulțumit întreaga echipă de ingineri software a UiPath.
In paralel, George Roth i-a expus lui Daniel ideea vânzarii întregii tehnologii către UiPath. Negocierile au durat aproximativ o luna până când s-a luat decizia achiziției.
Daniel Dines – CEO-ul UiPath:
„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezență în operațiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT. Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar mințile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experții noștri din București, Bellevue (SUA) și Bengalore (India).”
Revenind la biroul din Cluj, unde se află a patra echipă de product development a UiPath, el este clădit în jurul câtorva oameni care au contribuit la dezvoltarea platformei Smart Data de la Recognos.
Acesta însă se va dezvolta, Andrei având planuri de angajare pentru următoarele luni, concentrându-și căutările pe developeri .NET și de RPA.
Dacă vrei să afli mai multe idei inovatoare ale antreprenorilor din România, click aici. 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).