Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Cum și de ce și-a deschis unicornul românesc UiPath un birou la Cluj

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Cum și de ce și-a deschis unicornul românesc UiPath un birou la Cluj

Povestea achiziției platformei Smart Data de la Recognos

Prin luna martie, toată presa noastră a scris despre primul unicorn românesc – o companie pornită prin 2005 de doi ingineri de software români, Daniel Dines și Marius Tîrcă, care a fost de vreo două ori pe punctul de a se închide și care a cunoscut un reviriment neașteptat odată cu descoperirea pieței de Robotic Process Automation (RPA) de către cei doi cofondatori.
UiPath are acum sediul la New York, birouri în 14 țări din lume și 4 echipe de dezvoltatori de produs – două în România, una în India și una în State Unite.

George si Andrei Roth devin executivi UiPath

La jumătatea lunii mai, UiPath a anunțat deschiderea biroului regional de la Cluj-Napoca, decizie care a urmat achiziției platformei Smart Data de la clujenii de la Recognos – o altă companie românească de software cu renume nu numai local, dar și internațional.
Prin integrarea platformei Smart Data de la Recognos cu platforma de RPA a UiPath, clienții UiPath vor beneficia de o extragere mai facilă și mai rapidă a informațiilor din surse de date nestructurate.
Recognos există în Cluj de mai bine de 18 de ani, iar în conducere îi avea pe George Roth și Andrei Roth, tată și fiu, oameni cu succes în Statele Unite care, din birourile de dezvoltare din Cluj, aleseseră să investească în produse și tehnologii inovatoare.
Ambii sunt acum executivi UiPath, George e din nou implicat în activitățile firmei din Statele Unite, iar Andrei a fost numit managerul biroului regional din Cluj. Iar Recognos continuă să dezvolte servicii de dezvoltare de sisteme software complexe pentru aplicații financiare, condusă de partenerul lui George Roth din California.

Două tehnologii complementare

Dar care e povestea din spatele acestei tranzacții care a făcut să se vorbească încă o dată despre Cluj ca hub IT al României? Achiziția platformei s-a petrecut ca urmare a unei întâlniri pe care Andrei Roth a avut-o cu Dan Lupu de la Earlybird, unul din primii investitori ai UiPath.
Se întâmpla în prima jumătate a anului trecut, iar cei doi au realizat că tehnologia dezvoltata de Recognos este complementară platformei UiPath.
În consecință, Andrei și Daniel au decis să facă un Proof of Concept de integrare a tehnologiilor. Acest POC a funcționat cu succes și a mulțumit întreaga echipă de ingineri software a UiPath.
In paralel, George Roth i-a expus lui Daniel ideea vânzarii întregii tehnologii către UiPath. Negocierile au durat aproximativ o luna până când s-a luat decizia achiziției.
Daniel Dines – CEO-ul UiPath:
„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezență în operațiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT. Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar mințile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experții noștri din București, Bellevue (SUA) și Bengalore (India).”
Revenind la biroul din Cluj, unde se află a patra echipă de product development a UiPath, el este clădit în jurul câtorva oameni care au contribuit la dezvoltarea platformei Smart Data de la Recognos.
Acesta însă se va dezvolta, Andrei având planuri de angajare pentru următoarele luni, concentrându-și căutările pe developeri .NET și de RPA.
Dacă vrei să afli mai multe idei inovatoare ale antreprenorilor din România, click aici. 

Distribuie și tu:

Angajații din IT au ajuns la 16% din totalul angajaților din zona Iașului

Angajații din domeniile IT au ajuns la 24.000 de persoane, numărul total de angajați din zona urbană a Iașului plus periferiile atinge aproximativ 150.000 de persoane
mai bine de 20% dintre cei 24 de mii de salariați lucrează în primele două companii din ierarhia angajatorilor locali: Amazon și Continental.

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare