Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Cristian Grăunte, Startup Grind: Prin acest eveniment, Iașul intră în comunitatea internațională de antreprenoriat formată din peste 500 de orașe - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Cristian Grăunte, Startup Grind: Prin acest eveniment, Iașul intră în comunitatea internațională de antreprenoriat formată din peste 500 de orașe

Ce este Startup Grind?

Totul a început cu Derek Andersen, care a fondat conceptul de Startup Grind în orașul Palo Alto din California, în anul 2010. În prezent, Startup Grind a devenit o comunitatea globală susținută de Google for Startups și concepută pentru a educa, a inspira și pentru a conecta antreprenori de peste tot în lume.

Startup Grind susține lunar evenimente în peste 500 de orașe, reunite în peste 125 de țări, unde fondatori, inovatori, profesori și investitori de succes împărtășesc poveștile lor personale și lecțiile învățate în drumul lor spre un business de succes.

Valorile promovate de Startup Grind:

  • Credem în a-ți face prieteni, nu contacte.
  • Credem în a oferi, nu în a lua.
  • Credem în a-i ajuta pe alții înainte să te ajuți pe tine.

De ce Startup Grind în Iași?

În ultimii 3 ani am fost martori la formarea și extinderea comunității de startup în Iași, prin evenimente precum Startup Weekend, Innovation Labs, Codecamp Hackathon, coagularea comunității Iași Startups și înființarea primului accelerator de startup-uri TBNR Accelerator.

Totuși orașului Iași îi lipsea un eveniment recurent care să inspire, să educe și să unească antreprenori din cât mai multe domenii de activitate. Era nevoie de un eveniment care să pună Iașul pe o hartă internațională și care să faciliteze comunicarea cu antreprenori de succes la nivel global.

După 2 luni și un protocol format din 9 pași, în care ultimul pas a fost susținea unui pitch pentru orașul Iași, pe 15 Septembrie 2018 Iașiul a fost aprobat în familia Startup Grind.

Prin lansarea filialei Startup Grind în Iași, orașul intră în comunitatea internațională de antreprenoriat formată din peste 500 de orașe, din 125 de țări, cu un număr de antreprenori care depășește 1.500.000 .

Startup Grind Iași #1 ediție – 23 Octombrie 2018

Prima ediție SGI a avut loc la FabLab Iași pe 23 octombrie 2018, iar invitat special a fost Florin Cardașim – fondator Codecamp, TBNR Accelerator, Strongbytes – unde într-o discuție relaxată împreună cu Cristi a vorbit despre „The power of communities“, incluzând lecții puternice pe care Florin le-a învățat în timp ce se ocupa de organizarea celei mai mari conferințe de IT timp de 11 ani, demararea propriului business de training și consultanță și în fondarea primului accelerator de startup-uri din Iași, TBNR Accelator.

Startup Grind Iași #2 ediție – 27 Noiembrie 2018

La a doua ediție SGI, l-am avut ca invitat special pe Marius Ursache – fondator Grapefruit, CEO Metabeta, CEO Eternime, Mentor at MIT – Massachusetts Institute of Technology și la Singularity University – care ne-a povestit despre călătoria lui antreprenorială, ne-a împărtășit lecții importante pe care le-a învățat la Grapefruit în 19 ani de existență a agenției, cum a ajuns sa fie mentor la MIT și, printre altele, experiența sa de la Burning Man.

Startup Grind Iași # 3 ediție – 20 Decembrie 2018

În decembrie a avut loc o ediție specială SGI care a avut loc pe 20 decembrie 2018. Aceasta s-a desfășurat într-un format diferit, și anume un Community Party, unde împreună cu toate comunitățile din Iași (printre care Codecamp, Iași Startups, People of Design, Girls Who Code, IașiJS, FrontendHUB, RubikHub, FabLab, The Grape, Hackerspace) s-a organizat o mega întâlnire și petrecere pentru a celebra faptul că împreună putem face lucruri frumoase pentru comunitate. Locația ne-au oferit-o cei de la Rocknrolla.

Startup Grind Iași în 2019

Pentru 2019 avem planuri mari să aducem invitați din afara comunității, care să aducă energie nouă și lecții puternice pentru cei care participă la evenimentele SGI. Dorim să creștem notorietatea și vizibilitatea evenimentelor Startup Grind Iași pentru ca tot mai mulți oameni din comunitate să se bucure de beneficiile acestui event.

Startup Grind Iași #4 ediție – 29 Ianuarie 2019

La a patra ediție SGI, am fost încântați să îl avem ca invitat pe Andrei Postolache, autorul cărții „Fun & Fearless Leadership“. Andrei ne-a vorbit despre experiența lui în fondarea TBNR Accelerator Iași, cum a ajuns să fie manager Endava Iași, crescând echipa până la 300 de oameni. Ne-a povestit și despre cum și-a transformat faptul de a fi introvertit într-o calitate și astfel începându-și propriul business, Introspecials, de training și consultanță în afaceri.

Startup Grind Iași #5 ediție – 20 Februarie 2019

La a cincea ediție SGI, invitatul nostru special a fost Răzvan Gavrilaș – fondator a două companii, CognitiveSEO și BrandMentions. Acesta ne-a împărtășit din experiența sa de peste 20 de ani în marketing pe internet, ajutându-ne să înțelegem mai bine conceptul de SEO, cum să îmbunătățim strategia de marketing digital a unui business și cum să folosim instrumentele care ne stau la dispoziție pentru a ne afla cât mai sus în clasamentul Google.

Vrei să susții Startup Grind Iași?

Cautăm parteneri, sponsori și voluntari.

Noi, cei de la Startup Grind, suntem ghidați de crezul că „împreună putem face lucruri mărețe“și avem determinarea de a face evenimentele Startup Grind Iași din ce în ce mai mari și impactante pentru comunitate, cu toate acestea avem nevoie de susținere.

Suntem în căutare de:

  • Companii care au aceleași valori ca ale noastre și vor sa sprijine educația în comunitate.
  • Parteneri/ sponsori care să ne ajute cu partea logistică (food, drinks, prints, photos & video)
  • Voluntari care să ne poată ajuta cu partea de propagare a mesajelor în social media și logistica din ziua evenimentelor.

Dacă vrei să devii susținător Startup Grind Iași, scrie un email lui Cristi la adresa:

cristian@startupgrind.com

Cum gasesti evenimentele Startup Grind Iași?

„În urmă cu ceva ani, când mă aflam în Miami, USA, am participat la un eveniment foarte educativ, numit Startup Grind Miami, unde am cunoscut povestea unui antreprenor local, cu un startup de succes. I-am auzit povestind despre experiențele lui personale și antreprenoriale, unde a punctat multe lecții importante pe care le-a învațat pe parcurs. Multe dintre aceste lecții au mers cu mine mai departe și chiar m-au ajutat în momente importante din cariera mea.

Reîntors în Iași, am găsit răspuns la o întrebare mai veche: Ce pot face eu pentru comunitatea din care fac parte? experiența plăcută de la Startup Grind Miami m-a determinat să pornesc demersul pentru ceea ce avea să se numească mai târziu Startup Grind Iași.“

Cristi Grăunte, Chapter Director Startup Grind Iași.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.