Publicația industriei TECH regionale

Continental oferă stagii plătite de practică pe timpul verii pentru studenți

  • Peste 300 de studenți de la facultățile tehnice vor desfășura un stagiu de practică în sediile Continental din țară
  • Programul de anul acesta propune studenților peste 100 de proiecte practice
  • Înscrierile au loc pe site-ul companiei: Practica de vară (continental.com).

Iași, Sibiu, Timișoara, 18 martie 2021. Continental, companie tehnologică, le oferă studenților oportunitatea de a desfășura un stagiu de practică plătit, în special într-un domeniu tehnic, în cadrul programului Summer Practice. Peste 300 de studenți de la facultățile cu profil tehnic vor experimenta, în perioada verii, noi tehnologii din domeniul automotive, punând în practică cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu și beneficiind de sprijinul unui mentor.

În funcție de interesele și de nivelul lor de pregătire, studenții care aplică pentru un stagiu la Continental vor fi implicați în unul dintre cele peste 100 de proiecte practice pe care compania le-a inclus în program, vizând arii de tehnologie din zona de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare, embedded systems etc.

Pentru mine, programul Summer Practice s-a dovedit a fi cea mai bună alegere în dezvoltarea mea profesională. Am avut șansa să pun în practică cunoștințele pe care le-am acumulat în facultate și să adaug acestora noțiuni noi. Cu ajutorul mentorului și al echipei, am învățat ce este munca în echipă și cum să abordez anumite situații pentru a rezolva probleme apărute. Continental Summer Practice este un pas important în carieră, nu doar datorită cunoștințelor acumulate, ci și prin faptul că am oportunitatea de a participa la dezvoltarea unor tehnologii noi”, spune Tudor, unul dintre participanții ediției de anul trecut a Summer Practice.

În plus față de cunoștințele practice dobândite, studenții se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, începând cu experiența interviului din faza de selecție, până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală. După finalizarea stagiului, ei pot rămâne în companiei pe o poziție part-time.

„Colaborarea cu universitățile reprezintă un aspect esențial în desfășurarea activității Continental în România, întrucât peste o treime dintre cei peste 20.100 de angajați sunt ingineri și informaticieni în centrele de inginerie și în unitățile de producție din țară. Compania vine mereu în întâmpinerea studenților cu soluții prin care să atragem colegi noi în echipa Continental. Astfel, prin parteneriatul cu mediul universitar identificăm soluții pentru ocuparea pozițiilor disponibile în cadrul companiei și, în același timp, susținem formarea studenților prin stagiatură în timpul verii, burse private și pregătirea lucrării de diplomă alături de specialiști Continental“, a adăugat Lucia Brădean-Iliescu, Head of HR România.

Mai multe detalii despre programul Summer Practice se regăsesc pe site-ul companiei, secțiunea Cariere – Practica de vară (continental.com). Fiecare sediu Continental are un program propriu prin care organizează stagiile.

La Iași sunt disponibile 72 de locuri pentru studenți pentru cele 41 de proiecte practice. Înscrierile au loc până în 21 martie.
La sediul Automotive din Timișoara sunt propuse 101 de locuri pentru studenți pentru cele 60 de proiecte. Înscrierile au loc până în 28 martie.
La Sibiu, înscrierile pentru cele 136 de locuri disponibile s-au încheiat. Interviurile și selecția participanților are loc la finalul lunii martie-început de aprilie.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).