Publicația industriei TECH regionale

Conferința internațională Digital Innovation Zone – Transformare Digitală 2.0

Digital Innovation Zone - pinmagazine.ro

Joi, 28 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Centrul de Evenimente – AGORA, din Iași, va avea loc a doua ediție a Conferinței  Digital Innovation Zone, singurul hub european de inovare digitală (EDIH-European Digital Innovation Hub) din Regiunea Nord-Est a României. 

Prima ediție a fost un succes, cu peste 300 de participanți (IMM-uri și Instituții Publice din sectoarele de producție și sănătate), 30 de vorbitori naționali și internaționali, 30 de furnizori de tehnologie în zona expozițională, 20 de reprezentanți ai tuturor EDIH-urilor din România și peste 6000 interacțiuni de networking.

De aceea, am hotărât să ne revedem în fiecare an, într-un eveniment care  reunește nevoia cu soluția, cererea cu oferta, pentru a construi împreună o regiune mai digitalizată, mai inovatoare.

Anul acesta conferință se va concentra pe transformarea domeniilor de producție și sănătate. O ocazie perfectă pentru antreprenorii din regiunea Nord-Est să exploreze tehnologiile oferite de expozanți naționali și internaționali, să învețe cele mai bune practici și să interacționeze cu experți și lideri în domeniu.

Principalele motive pentru care merită să participi la conferință: 

* Vor fi prezentate detalii despre Apelul deschis de Digital Innovation Zone pentru IMM si instituții publice, prin care acestea pot accesa servicii suport pentru digitalizare, 100% nerambursabile, de până la 150.000 euro 

*Organizațiile prezente vor putea descoperi tehnologiile cele mai potrivite pentru un proces de digitalizare de succes. 

* Vor fi ocazii de networking cu organizații similare, potențiali colaboratori sau investitori 

* Sesiuni de informare și workshop-uri interactive dedicate tehnologiilor de actualitate Cybersecurity, Artificial Intelligence, 5G.

La eveniment vor participa susținători ai ecosistemului de inovare și digitalizare la nivel național și internațional, nume reprezentative, precum: Mihaela LAFONT – Comisia Europeană, Ancuța POPA– Director General Adjunct, Ministerul Investițiilor și Proiectelor, Vasile Asandei – Directorul General al ADR Nord-Est,  Bianca Muntean – Președinte al Asociatiei DIH-urilor din Romania (RODIH), Maria Manuela CATRINA, Director Adjunct, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Simona CARAIMAN –Prorector informatizare și comunicații digitale, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Iași, Cristina Baghiu – Președinte Asociația Digital Innovation Zone, dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului. 

Sunt așteptați peste 400 de participanți, iar zona expozițională va aduce tehnologii digitale pentru domeniile de producție, sănătate, cybersecurity, cu un punct de  atracție a conceptului expozițional de simulare a unui Spital Inteligent.

Vineri, 29 martie, in incinta Rectoratului Universității Gheorghe Asachi din Iași, se vor defășura mai multe activități dedicate grupurilor de lucru din domeniile producție și sănătate, și beneficiarilor apelului Accelerăm schimbarea˝ servicii de digitalizare și inovare pentru IMM-uri și Instituții publice. Participarea se face doar pe bază de invitație.

Detalii despre eveniment, agenda și link-ul de inscriere se găsesc pe pagina conferinței: https://digital-innovation.zone

EDIH-Digital Innovation Zone este o structură recunoscută la nivel european și susținută de Comisia Europeană și Guvernul Romaniei, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional. 

Parteneri fondatori: Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’, Iași (lider de consorțiu), Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’, Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare