Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Comunicat presa BCR - FLiP a trecut in online - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Comunicat presa BCR – FLiP a trecut in online

FLiP – Școala de Bani pe Roți a trecut în online și a educat financiar peste 4.000 de copii. Atelierele de educație financiară continuă pe tot parcursul verii

  • Primul turneu virtual al caravanei FLiP s-a încheiat cu peste 250 de ore predate în cadrul a peste 130 de ateliere online de educație financiară
  • Peste 4.000 de elevi au participat, până acum, la atelierele online ale Școlii de Bani pe Roți, care vor continua pe tot parcursul verii

București, 18 iunie 2020 – Pandemia nu a stat în calea educației financiare, ci chiar i-a unit pe experții de la Școala de Bani şi tinerii profesori din cadrul Școlii de Valori. Dacă până în martie, ei colindau țara la bordul camionului modular FLiP, în cadrul programului Școala de Bani pe Roți, trainerii au încheiat cu brio, în perioada 5 mai – 5 iunie, primul turneu virtual al caravanei FLiP.
În doar o lună de zile, profesorii de educație financiară au susținut 136 de ateliere și au predat lecții interactive pentru 4.022 de copii, care s-au înscris la sesiunile online. Aceste rezultate confirmă atât nevoia, cât și dorința celor mici pentru lecții financiare.
Din acest motiv, FLiP își continuă parcursul online și anunță următoarea serie de ateliere financiare, unde părinții sunt invitați să-și înscrie copiii. Atelierele continuă toată vara, iar înscrierile se fac pe site-ul Școala de Bani: https://www.scoaladebani.ro/peroti/inscrieri
În urma atelierelor susţinute până acum, elevii au devenit mai conștienți de valoarea banilor și și-au îmbogățit cunoștințele financiare. Astfel, conform chestionarelor lansate în rândul profesorilor și elevilor, 24,8% dintre copiii participanți au declarat că știu acum de ce este important să economisească și care sunt diferențele dintre mai multe tipuri de economii (bancă vs.pușculiță). 
Peste 22% dintre elevi au învățat termeni financiari noi și și-au îmbogățit limbajul financiar, 15,2% au învățat cum să gestioneze un buget personal, dar și pe cel al familiei. Dintre participanți, 10% au învățat cum să aprecieze valoarea banilor, iar peste 6% dintre ei au aflat care e diferența dintre nevoi și dorințe, dar și ce sunt veniturile și cheltuielile. Nici termenii mai puțin ușori nu au fost lăsați deoparte, astfel că 3% dintre elevi au învățat inclusiv despre costurile de producție și relația cu prețul.
Anul acesta, o bună parte a atelierelor de educație financiară au fost susținute cu implicarea trainerilor Școlii de Valori, adolescenți talentați și implicați, care le-au captat imediat atenția celor mici și au răspuns pe loc valului de întrebări venite din partea elevilor.
 
„Când am decis pentru prima dată să fac parte din proiectul Școala de Bani pe Roți, nu conștientizasem încă ceea ce însemna de fapt „a fi trainer”. M-a atras ideea de a face parte dintr-un proiect la „scară mare. Însă abia când primii copii au intrat în camionul FLIP, am realizat că nu beneficiile pe care acea activitate de training mi le aducea mie contau, ci totul se rezuma la acei copii – cunoștințele pe care aveau să le dobândească în cadrul atelierului, experiența pe care aveau să o aibă, dar și evoluția lor”, spune Anisia Pîrvulescu, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național Traian, din Drobeta Turnu Severin.
În funcție de vârstă, cei mici au fost distribuiți în două tabere – Detectivii (7-10 ani) și Exploratorii (11-14 ani) și au parcurs împreună 5 etape: Configurator, Testare practică, SEIF, Forum Opinii și Globalizare. Astfel, ei au învățat noi termeni financiari, au aflat cum sunt grupate cheltuielile, dar și despre valoarea obiectelor, economii și globalizare.
Cum la atelierele FLiP este întotdeauna loc și de distracție, nici perlele copiilor care spun lucruri trăsnite despre bani nu au ezitat să apară. „Globalizarea e acel loc unde vedem câte stele și câte planete sunt în Univers” și „Pușculița se sparge, în bancă dai cu ranga și nu se sparge” au fost doar câteva dintre „concluziile” celor mici.
Profesorii invitați alături de elevi la atelierele de educație financiară și-au arătat entuziasmul atât înaintea, cât și la finalul lecțiilor. Am fost foarte bucuroasă că există asemenea inițiative, copiii au nevoie de o învățare diferită față de ce se întâmplă la școală în mod normal, activitățile nonformale contribuie la procesul lor de asimilare a cunoștințelor“ , spune Andrada Mazilu, învățătoare la Liceul Teoretic Nicolaus Lenau din Timișoara.
FLiP, Școala de Bani pe Roți este un proiect al BCR prin care Școala de Bani devine o caravană educațională la bordul unui camion modular. După izbucnirea pandemiei, Școala de Bani pe Roți a trecut în online și îi invită pe toți profesorii și părinții să îi înscrie pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani la atelierele gratuite de educație financiară susținute acum în mediul virtual. 
 
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.
BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 17 birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.
 
 
Cătălin Ioniță, e-mail: catalin.ionita@bcr.ro telefon: 0740.247.336
Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro
Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact:
Web: www.bcr.ro
Email: contact.center@bcr.ro
Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS
 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.