Publicația industriei TECH regionale

Comunicat presa BCR – FLiP a trecut in online

FLiP – Școala de Bani pe Roți a trecut în online și a educat financiar peste 4.000 de copii. Atelierele de educație financiară continuă pe tot parcursul verii

  • Primul turneu virtual al caravanei FLiP s-a încheiat cu peste 250 de ore predate în cadrul a peste 130 de ateliere online de educație financiară
  • Peste 4.000 de elevi au participat, până acum, la atelierele online ale Școlii de Bani pe Roți, care vor continua pe tot parcursul verii

București, 18 iunie 2020 – Pandemia nu a stat în calea educației financiare, ci chiar i-a unit pe experții de la Școala de Bani şi tinerii profesori din cadrul Școlii de Valori. Dacă până în martie, ei colindau țara la bordul camionului modular FLiP, în cadrul programului Școala de Bani pe Roți, trainerii au încheiat cu brio, în perioada 5 mai – 5 iunie, primul turneu virtual al caravanei FLiP.
În doar o lună de zile, profesorii de educație financiară au susținut 136 de ateliere și au predat lecții interactive pentru 4.022 de copii, care s-au înscris la sesiunile online. Aceste rezultate confirmă atât nevoia, cât și dorința celor mici pentru lecții financiare.
Din acest motiv, FLiP își continuă parcursul online și anunță următoarea serie de ateliere financiare, unde părinții sunt invitați să-și înscrie copiii. Atelierele continuă toată vara, iar înscrierile se fac pe site-ul Școala de Bani: https://www.scoaladebani.ro/peroti/inscrieri
În urma atelierelor susţinute până acum, elevii au devenit mai conștienți de valoarea banilor și și-au îmbogățit cunoștințele financiare. Astfel, conform chestionarelor lansate în rândul profesorilor și elevilor, 24,8% dintre copiii participanți au declarat că știu acum de ce este important să economisească și care sunt diferențele dintre mai multe tipuri de economii (bancă vs.pușculiță). 
Peste 22% dintre elevi au învățat termeni financiari noi și și-au îmbogățit limbajul financiar, 15,2% au învățat cum să gestioneze un buget personal, dar și pe cel al familiei. Dintre participanți, 10% au învățat cum să aprecieze valoarea banilor, iar peste 6% dintre ei au aflat care e diferența dintre nevoi și dorințe, dar și ce sunt veniturile și cheltuielile. Nici termenii mai puțin ușori nu au fost lăsați deoparte, astfel că 3% dintre elevi au învățat inclusiv despre costurile de producție și relația cu prețul.
Anul acesta, o bună parte a atelierelor de educație financiară au fost susținute cu implicarea trainerilor Școlii de Valori, adolescenți talentați și implicați, care le-au captat imediat atenția celor mici și au răspuns pe loc valului de întrebări venite din partea elevilor.
 
„Când am decis pentru prima dată să fac parte din proiectul Școala de Bani pe Roți, nu conștientizasem încă ceea ce însemna de fapt „a fi trainer”. M-a atras ideea de a face parte dintr-un proiect la „scară mare. Însă abia când primii copii au intrat în camionul FLIP, am realizat că nu beneficiile pe care acea activitate de training mi le aducea mie contau, ci totul se rezuma la acei copii – cunoștințele pe care aveau să le dobândească în cadrul atelierului, experiența pe care aveau să o aibă, dar și evoluția lor”, spune Anisia Pîrvulescu, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național Traian, din Drobeta Turnu Severin.
În funcție de vârstă, cei mici au fost distribuiți în două tabere – Detectivii (7-10 ani) și Exploratorii (11-14 ani) și au parcurs împreună 5 etape: Configurator, Testare practică, SEIF, Forum Opinii și Globalizare. Astfel, ei au învățat noi termeni financiari, au aflat cum sunt grupate cheltuielile, dar și despre valoarea obiectelor, economii și globalizare.
Cum la atelierele FLiP este întotdeauna loc și de distracție, nici perlele copiilor care spun lucruri trăsnite despre bani nu au ezitat să apară. „Globalizarea e acel loc unde vedem câte stele și câte planete sunt în Univers” și „Pușculița se sparge, în bancă dai cu ranga și nu se sparge” au fost doar câteva dintre „concluziile” celor mici.
Profesorii invitați alături de elevi la atelierele de educație financiară și-au arătat entuziasmul atât înaintea, cât și la finalul lecțiilor. Am fost foarte bucuroasă că există asemenea inițiative, copiii au nevoie de o învățare diferită față de ce se întâmplă la școală în mod normal, activitățile nonformale contribuie la procesul lor de asimilare a cunoștințelor“ , spune Andrada Mazilu, învățătoare la Liceul Teoretic Nicolaus Lenau din Timișoara.
FLiP, Școala de Bani pe Roți este un proiect al BCR prin care Școala de Bani devine o caravană educațională la bordul unui camion modular. După izbucnirea pandemiei, Școala de Bani pe Roți a trecut în online și îi invită pe toți profesorii și părinții să îi înscrie pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani la atelierele gratuite de educație financiară susținute acum în mediul virtual. 
 
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.
BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 17 birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.000 de bancomate, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.
 
 
Cătălin Ioniță, e-mail: [email protected] telefon: 0740.247.336
Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro
Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact:
Web: www.bcr.ro
Email: [email protected]
Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS
 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).