Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Companie de IT din Iași, Romania, lansează un start-up bazat pe tehnologii avansate, generand o investitie de 1.6 milioane USD de la investitori Americani

Avand sediul în Iași, Amplified Software este un startup studio ce oferă servicii profesionale de software și design, in special catre startup-uri IT Americane care opereaza din Silicon Valley. In decursul ultimului an, Amplified a incubat propriul său startup în domeniul tehnologiei: Kaleido se dezvolta la intersecția dintre web, realitate augmentat si tehnologiei blockchain. Astăzi, Kaleido anunță o rundă de finanțare preliminara de 1,6 milioane USD, condusă de investitori americani și capitaliști de risc.

Despre Kaleido

Kaleido (www.kaleido.art) a pornit în misiunea de a construi “acasă” pentru arta vizuală online. Spre deosebire de videografi, care au YouTube și Vimeo, sau scriitori, care au Medium și Substack, artiștii vizuali nu au un loc virtual pe care îl pot numi acasă, unde sa își prezinte lucrările de arta. Cu ajutorul realității augmentate și al tehnologiilor blockchain, Kaleido (prescurtarea venind de la caleidoscop – kaleidoscope, in Engleza) transformă modul în care arta este împărtășită, deținută și experimentată.

Până în prezent, peste 300 de artiști s-au alaturat stagiului privat “beta” al Kaleido, care include o aplicație web pentru a prezenta arta, o aplicație mobilă pentru a afișa conținut despre opere de artă în realitate augmentată și un serviciu blockchain pentru a permite artiștilor să creeze NFT-uri (non-fungible tokens). Artiștii iubesc Kaleido, printre aceștia numarandu-se si artiști români de seamă.

„Cred că Kaleido va fi platforma artistică a viitorului.” – Ovidiu Solcan

„Sunt hipnotizat de Kaleido Card. Îmi place foarte mult Kaleido.” – Paula Olaru

„Este o aplicație profesională, în comparație cu altele de pe piață. Nu este chiar o piață. Sunt foarte interesat de NFT-uri și cu siguranță voi folosi Kaleido și Kaleido Card.” – Bogdan Sovea

„Cu siguranță aș recomanda Kaleido altor artiști.” – Bogdan Cazacincu

Kaleido se bazează pe un set larg de tehnologii moderne și ambițioase. Aplicația web este construită cu React și Node.js. Aplicația mobilă folosește Unity și Vuforia pentru a reda experiențe AR. Sistemul NFT este dezvoltat pe DeSo, o platformă blockchain de ultimă generație scrisă în Go.

Despre Amplified

Kaleido a început ca un proiect de incubație în cadrul Amplified Software (www.amplified.software), o companie de IT cu sediul în Iași, înainte de a se separat ca o companie independentă. Amplified oferă servicii profesionale de externalizare software și design. Amplified se identifică ca un studio de startup, deoarece toți clienții săi sunt startup-uri IT americane din Silicon Valley și, de asemenea, pentru că Amplified aspiră sa incubeze și lanseze propriile startup-uri, ceea ce a realizat acum cu Kaleido.

Amplified a fost încorporat în mod oficial în vara anului 2019, dar rădăcinile sale pornesc mult mai devreme de atat. Fondatorul Amplified, Ian Panchèvre, este un antreprenor american în tehnologie, care a început să lucreze cu un grup mic de ingineri la Iași în 2011. Echipa a funcționat ca un grup mic, de tip “ragtag”, timp de câțiva ani, pe parcursul cărora a lucrat la diferite proiecte startup.

Astăzi, Amplified are o echipă de treizeci de persoane în toată România; majoritatea Amplifieri-lor locuiesc și lucrează în Iași.

„Suntem o companie motivata de valori”, explică Panchèvre. „Fiecare <<amplifier>> se aliniază cu valorile noastre fundamentale de onestitate, încredere și creștere. Ne străduim să fim onești în orice moment, să fim de încredere indiferent de situație și să creștem împreună.”

În plus, Amplified se mândrește cu atitudinea sa „Silicon Valley, peste tot”. „Colaborăm îndeaproape cu startup-uri și profesioniști din Silicon Valley, valorificând relațiile pe care le-am construit în timp ce lucram în Silicon Valley și în timp ce studiam administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business”, continuă Panchèvre. „Amplified a construit un mediu de lucru care este comparabil cu cel al companiilor care vin din San Francisco sau Palo Alto.”

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.