Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Cele 7 motive pentru care Javascript este limbajul ideal pentru Internet of Things

Află câteva din motivele care fac JS un limbaj de viitor
 
Ușurința de a-l învața
A nu fi confundat cu Java, Javascript este unul din limbajele de scriptare care este ușor de învățat și greu de stăpânit. Nu oricui îi vine o idee grozavă peste noapte îi arde să se apuce să învețe C, sau să își construiască propriile aplicații în Linux, sau să afle cum funcționează o linie de comandă în bash, lucruri care le tot vezi în filmele cu hackeri. Dar mulți oameni știu Javascript sau îl pot învață cu ușurință.
All in one
Faptul că pentru a folosi acest limbaj nu ai nevoie decât de un browser și un editor de text, lucruri care se găsesc în ziua de astăzi pe fiecare calculator, permite oricărui om fie el în liceu fie de vârsta a treia, să poată să-și creeze un site, o aplicație sau un program cu minimum de resurse. Încă un avantaj îl prezintă și feedback-ul instant care se primește când lucrezi cu Javascript. În loc să aștepți să se compileze codul, să te duci să-ți faci o cafea, să fumezi o țigară și, când te întorci, codul încă nu e gata pentru tine, cu Js dai save la cod & refresh la browser și codul e servit instant.
Actualizare anuală
În ciuda faptului că au trecut 2 decenii de când a fost creat, Javascript este actualizat aproape anual. Dacă înainte venea cu modificări mari odată la câțiva ani, acum se urmărește să se adopte stilul de programare mai modern și se vrea să se iasă cu modificări mai mici și mai dese. Iar în ultimii ani se dezvoltă din ce în ce mai multe caracteristici ideale pentru Internet of Things. Ecmascript 6 aduce promises și garbage collection mai eficient, lucru care devine destul de folositor când vorbim de plăcuțe și procesoare de tip hobby cu resurse mai limitate față de calculatoarele care ocupă un birou întreg.
Flexibilitate
Este unul din puținele limbaje cu care poți lucra în Front End cât și în Back End. Poți manipula elemente dintr-o pagină web cât și crea o rețea scalabilă pentru aplicații. Majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să folosim un limbaj pentru client și alt limbaj pentru server, dar Javascript ne permite să renunțăm la aceste limitații prin Node.js, o platformă construită pentru transmiteri imense de informații în timp real.
Puterea stă la dispoziţia unui singur utilizator
Unul din cele mai bune aspecte ale folosirii Javascript-ului pentru Internet of Things este că oferă stăpânirea aplicației utilizatorului versus a companiilor. Acesta va avea puterea de a modifica produsul el singur fără a fi nevoie să apeleze la ajutor extern. Prevăd un viitor unde, dacă nu îți va plăcea aplicația de alarmă cu care a venit telefonul, sau ai dori să ai un calendar virtual croșetat pentru nevoile tale specifice, să poți să modifici sau să scrii de la zero propriul tău script pentru dispozitiv.
Comunitatea mare de programatori
Sunt efectiv sute, chiar mii de comunități de javascript în toată lumea, fiecare aducând contribuția ei la limbaj, cât și la o multitudine de proiecte, majoritatea fiind de tip open source, de unde se pot folosi părți de aplicații sau aplicații întregi fără a fi nevoie să reinventezi roata de fiecare data când vrei să începi un proiect nou, șansele sunt ca cineva să fi dezvoltat deja soluția de care ai nevoie.
Deja a inceput
În momentul de față oamenii deja au început, au creat și au optimizat dispozitive pe care să ruleze javascript în folosul Internet of Things, o scurtă căutare pe google aduce zeci de astfel de dispozitive la doar un click distanță.  Așa că nu mai aștepta, dacă ești pasionat de Internet of Things și ai o idee ce trebuie neapărat să o aduci la viață, Javascript este limbajul pentru tine.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.