Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
CALL DE VOLUNTARI - JUDGES pentru concursul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania (FTC) - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

CALL DE VOLUNTARI – JUDGES pentru concursul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania (FTC)

 1. DESCRIERE PROIECT

Cautam voluntari carora le place sa interactioneze cu tinerii liceeni si care doresc sa faca parte din echipa de JUDGES (jurati) din cadrul concursului de robotica pentru liceeni  BRD FIRST Tech Challenge Romania (FTC), pentru Competitiile REGIONALE din CLUJ NAPOCA, TIMISOARA, IASI,BUCURESTI, si Competitia Nationala din Cluj-Napoca.

FTC ii provoaca pe tinerii liceeni sa proiecteze, sa construiasca si sa programeze roboti, si sa documenteze toata activitatea lor intr-un caiet ENGINEERING NOTEBOOK. Iar pe profesorii lor ii invita sa experimenteze si sa practice activitatea de mentor, sa coordoneze invatarea prin descoperire. 

Proiectul de robotica FTC este un bun vehicol de promovare a materiilor STEM (matematica, fizica, informatica, electromecanica, inginerie, mecatronica, etc.) in randul tinerilor liceeni, pentru o mai bun orientare scolara/ profesionala, antreprenoriala.

Robotica FTC este proiect atipic care se desfasoara in timpul liber al elevilor si profesorilor. Veti vedea la competitie elevi si profesori care isi doresc sa fie acolo pentru ca ceea ce invata merita orice efort. Elementul de baza este lucrul in echipa si specializarea pe domenii tehnice – non tehnice. Echipele de robotica sunt niste mici start-upuri care isi stabililesc obiective si strategii de atingere a lor, cauta resurse prin fund raising si le gestioneaza pentru a putea sa -si procure materialele necesare, organizeaza evenimente, ajuta la rezolvarea de probleme in viata comunitatilor lor. 

Un alt aspect important este colaborarea intre echipe (formarea de aliante) si am observat de la an la an ca ideea de a lucra in echipa ajuta elevii sa devina mai sociabili si comunicativi, sa impartaseasca impresii, sa inspire alti elevi, se argumenteze, sa prezinte in public, ceea ce mai departe ajuta la formarea de soft skills si social skills.

Image may contain: 1 person, text and indoor

Proiectul de robotica FTC Romania se afla la editia a 4-a 2019/2020, si cele 200 de echipe de robotica inscrise din toata tara, adica peste 3000 de elevi de liceu si 600 de mentori (profesori, parinti, ingineri), sunt ghidate spre 4 REGIONALE, si apoi la competitia Nationala.

Premiile care se pot obtine in concurs sunt: 

 • premii pe baza jocului de pe teren (pot castiga 6 echipe) si 
 • premii decise de JUDGES (JURATI) pe baza interviului si a felului in care echipa si-a derulat activitatea in sezonul prezent, activitate prezentata in Engineering Notebook (se pot castiga 24 de premii- tehnice si non-tehnice).
 1. CUM SA DEVENITI JUDGES 

Rolul unui JUDGE este esential in evaluarea echipelor si deciderea premiilor cu cea mai mare pondere in concurs. 

Pentru a deveni JUDGE, fiecare voluntar cu varsta peste 21 de ani este necesar sa: 

Pentru o usoara exemplificare cum arata interviul cu judges, va voi pune aici linkuri catre 2 inregistrari (demo) din America:

Dupa cum vedeti in video, in spatiile de JUDGING sunt minim 3 adulti care asculta ceea ce spun elevii si intervin cu intrebari functie de ceae ce este de lamurit.

Tema acestui an – Sky Stone:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=XiGB_8Ppnbs&feature=emb_logo

Judges pot fi persoane cu background tehnic (ingineri, tehnicieni, profesori materii STEM) sau cu background non-tehnic (project manageri, HR, marketing si comunicare).

Echipele de JUDGES sunt coordonate in fiecare locatie de concurs de catre un JUDGE Advisor. 

In ziua premergatoare startului competitiei (in general in seara de joi ora 18 :00 organizam un training cu toti participantii JUDGES pentru a pregati zilele care umeaza).

Organizatorice : Pentru fiecare JUDGE participant se asigura masa de pranz, tricou special pentru ca echipele sa stie sa va identifice, bauturi si diploma de voluntar, si daca se solicita putem discuta cu managementul companiei / institutiei in care activati pentru acordarea zilei de Vineri ca zi de VOLUNTARIAT.

 1. INFORMATII DESPRE COMPETITIILE FTC din acest an :

Regionala Cluj Napoca: 7-8-9 feb 2020

Regionala Timisoara: 22-23 feb 2020

Regionala Iasi: 13-14-15 mart 2020

Regionala Bucuresti: 20-21-22 mart 2020

Nationala Cluj Napoca: 27-28-29 mart 2020

 PROGRAM 

Iata programul – care ar putea sa fie usor modificat:  

 • Joi seara (18:00 pana la 20:00) – Intalnire de training: discutie despre ENGINEERING NOTEBOOK , si procesul de jurizare.  Voluntarii pot pune intrebari si cere info suplimentare. Tricourile se ridica la fata locului, in prima zi a evenimentului, adica ziua de vineri, dimineata.
 • Vineri – program interviuri cu echipele de robotica (9 :00 –  16:00 ; programul are o pauza de 1 h pentru masa si pauze scurte de cafea). 
 • Sambata – deliberarea juratilor intr-o sesiune de discutii tehnice/ non-tehnice (9:00 – 17:00) JUDGES vor fi coordonati de un JUDGE ADVISOR.
 • Duminica – deliberare finala (9:00 – 12:00) + festivitatea de premiere (14:00 – 18:00) JUDGES vor fi coordonati de un JUDGE ADVISOR 

5. RESPONSABILITATI JUDGES

 • sa parcurga materialele destinate juratilor si sa ia testul online JUDGE (Certification Test)
 • certificarea de JUDGE trebuie luata cu 1 saptamana inainte de competitia pentru care va inscrieti
 • sa analizeze si sa puncteze activitatea unei echipe de robotica pe baza prestatiei echipei la interviu si a felului in care este realizat Engineering Notebook
 • sa manifeste pe toata durata activitatilor Gracious Professionalism  

5. PERSOANE DE CONTACT ORGANIZATORI

Persoane de contact cu care veti tine legatura si care va poate raspunde la intrebari:

Event Director  – Volunteer Coordinator:  Ana Popescu, 0722 223 172; ana@natieprineducatie.ro

Judge Advisor: Cristian Vlasceanu 0722.215.393;  cristache@natieprineducatie.ro 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.