Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

BCR susține concursul de antreprenoriat Young Business Minds

BCR-Young-Business-Minds-pinmagazine.

  • Young Business Minds este primul concurs de antreprenoriat special creat pentru liceenii din București
  • Înscrierea în concurs se realizează în perioada 17 februarie – 19 aprilie 
  • Concursul este organizat de Școala Superioară Comercială “N. Kretzulescu” și susținut de BCR Școala de Business, BCR Social Finance și Fundația Academiei de Studii Economice din București

București, 16 februarie 2023 – Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat creat special pentru elevii claselor X-XII de la liceele și colegiile din București, începe înscrierile pe 17 februarie. Tinerii pasionați de antreprenoriat se pot înscrie în competiție în perioada 17 februarie – 19 aprilie 2023, prin completarea unui formular de participare și realizarea unui plan de afaceri, conform ghidului pus la dispoziție de organizator. Echipele, formate din minimum doi – maximum cinci elevi, sunt mentorate de un profesor coordonator din liceul de proveniență. La finalul concursului, echipele cu cele mai inovatoare planuri de afacere vor fi recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro, plus alte premii speciale. 

Concursul este inițiat de Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu”, aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și susținut de BCR Școala de Business, BCR Social Finance și Fundația Academiei de Studii Economice din București. Mai multe informații despre Young Business Minds sunt disponibile aici.

„Educația antreprenorială este despre impact în societate și comunitate, despre luarea unor decizii informate și ar trebui să fie predată în toate liceele, indiferent de profil. Prin Young Business Minds, le oferim liceenilor din București posibilitatea de a experimenta, poate pentru prima dată, construirea unui plan de afaceri în cadrul unei echipe și susținerea lui în fața unui juriu format din antreprenori, experți și profesori. Este a doua competiție de antreprenoriat pentru liceeni susținută de BCR, după Early Innovators Business Plan Competition, unde au fost deja înscrise 400 de planuri de afaceri în ultimii doi ani”, a declarat Cătălin Lupoaie, B2B Marketing Manager BCR. 

În contextul actual, marcat de dinamismul economic și social, observăm că preocupările elevilor pentru noi oportunități de business au crescut semnificativ. Prin Young Business Minds, ne dorim să le oferim elevilor oportunitatea de a-și transforma pasiunile în premisele unui plan de afaceri etic, inovator și sustenabil. Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu” oferă un climat de performanță educațională și pune la dispoziția elevilor suportul necesar de cunoștințe și de competențe pentru a-și construi, în viitor, un business eficient. În cadrul orelor de Educație antreprenorială, de Marketing, sau în cadrul „Firmei de exercițiu”, elevii noștri învață concepte pe care, acum, le pot pune în practică în astfel de competiții”, a declarat prof.ec. Mirela Nicoleta Dinescu, Director al Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”

„Pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a interacționa cu mediul de business profesionist și pentru a dobândi noi competențe în timp ce continuă procesul educațional, am lansat primul concurs municipal de educație antreprenorială – “Young Business Minds”. Ne bucurăm de susținerea Băncii Comerciale Române și de aprobarea primită din partea Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prin includerea în Calendarul Activităților Educative Municipale. Este un prim pas pentru viitoarea generație de antreprenori bucureșteni. Interesul este deja foarte ridicat, echipe din peste 20 de licee și-au anunțat intenția de a se înscrie în competiție”, a adăugat Prof. coordonator Georgeta Ghenea, profesoară la Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu”.

Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor fi selectate de un juriu format din antreprenori, profesori și experți în business din BCR și BCR Social Finance. Finala competiției va avea loc pe 5 mai 2023 în amfiteatrul Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”. 

Pentru pregătirea planului de afaceri, liceeni pot accesa în mod gratuit cursurile de pe platforma de educație financiară BCR Școala de Business – Cursul “10 sfaturi pentru start-up-uri de succes” realizat de Iancu Guda, vicepreședinte AAFBR și lector universitar, precum și Cursul “Introducere în antreprenoriat”.

Informații complete despre înscrierea în concursul Young Business Minds, formular și regulament sunt disponibile pe site-ul BCR Școala de Business.

*  * 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

BCR – Comunicare Corporativă

Adela Stoicescu, e-mail:adelacornelia.stoicescu@bcr.ro 

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact

InfoBCR 

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.