Publicația industriei TECH regionale

BCR Școala de Business, în parteneriat cu Avocatnet.ro, lansează cursul ABC Juridic cu informații legislative esențiale pentru antreprenori

 • ABC Juridic, cel mai recent curs lansat de către BCR Școala de Business, a fost dezvoltat împreună cu Avocatnet.ro pentru a oferi antreprenorilor informații de bază din domeniul legislativ pe care au nevoie să le știe pentru a-și gestiona afacerea cât mai sănătos și sigur.
 • De la lansare, BCR Școala de Business a dezvoltat pentru antreprenori 6 cursuri, 65 de teste și 76 de materiale video, fiind o resursă de educație cu metode actuale și practici pentru a face business inteligent.

București, 28 iulie 2021 – Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, gratuit, despre ABC-ul juridic. Acesta include 10 capitole și un chestionar, cu informații legislative utile pentru cei care doresc să pornească o afacere, pentru antreprenorii aflați la început de drum, precum și pentru cei care au un business solid și vor să afle noutățile legate de legile care impactează activitatea companiilor.

„De multe ori domeniul legislativ e ultimul la care se gândește un antreprenor sau chiar cineva cu experiență în business, dar în același timp, este unul dintre cele mai importante. Și tocmai pentru că de multe ori este neglijat, ajunge să fie un obstacol și să creeze dificultăți celor care doresc să-și deschidă o firmă, să facă angajări sau celor care întâmpină probleme legate de protecția datelor. Iar cum nouă nu ne plac probleme, ci soluțiile, am venit în întâmpinare tuturor celor care au nevoie de informații bine documentate pe acest subiect și am lansat ABC-ul Juridic pe care oricine ar trebui să-l parcurgă măcar o dată”, afirmă Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

„Ne bucurăm să oferim antreprenorilor din România, prin intermediul platformei BCR Școala de Business, un ajutor în faza aceea în care totul pare greu și ușor deopotrivă, în care parcă știi de unde să începi, dar nu știi care e primul pas de făcut. Credem că, prin parcurgerea cursului, vor fi mai clare câteva dintre acele elemente de a căror înțelegere depinde, în bună măsură, fundamentul solid pe care trebuie să se construiască orice afacere. Experiența avută până acum, mai ales prin intermediul site-ului nostru, accesat lunar de peste două milioane de oameni, ne-a arătat nevoia de cunoaștere a domeniului legislativ”, spune Alin Popescu, Fondator & CEO Avocatnet.ro

Cele 10 capitole ale cursului ABC-ul juridic îi ajută pe cei interesați de legislație și de mediul de business cu cele mai bune sfaturi și practici care să-i ajute să pună bazele cunoștințelor legislative și să poată aplica legea în avantajul afacerii lor. Temele cursului sunt:

 1. Cum să îți organizezi afacerea pe care vrei să o deschizi?
 2. Concepte importante atunci când porneşti o afacere
 3. La ce să fii atent atunci când îți angajezi primii oameni?
 4. Respectă legislația muncii
 5. Obligația de neconcurență și alte obligații speciale ce pot fi impuse salariaților
 6. Încetarea contractului de muncă din motive ce țin de persoana salariatului
 7. Protecția datelor cu caracter personal și GDPR. Câteva lucruri de reținut.
 8. Marketing direct
 9. Dreptul de retur al produselor comandate online
 10. Cele trei ținte care trebuie atinse în permanență de un antreprenor

Cursul a fost dezvoltat împreună cu fondatorii Avocatnet.ro – website-ul care, de peste 16 ani, explică legislația pe înțelesul tuturor și ajută oamenii să găsească soluții la problemele lor juridice, economice sau de afaceri. 

Alin Popescu este Fondator & CEO Avocatnet.ro, iar Adriana Radu este Avocat Partener în cadrul Radu Opriș SPARL. Cursul îmbină 20 de ani de experiență ai lui Alin ca avocat, trainer și antreprenor, cu „know-how-ul” Adrianei, format în 17 ani de lucru ca avocat specializat în tehnologie, telecom și date personale. Mai mult, cei doi sunt creatorii podcast-ului „Legile Tehnologiei”, care prezintă cele mai importante noutăți tehnologice ale ultimelor zile și explică strategia din spatele acestor știri, precum și consecințele lor pentru perioada următoare. Podcastul poate fi ascultat pe Spotify sau Apple Podcasts.

De la lansare, din februarie 2020, platforma BCR Școala de Business a ajuns la peste 16.000 de utilizatori, antreprenori, manageri, liber profesioniști, profesori și studenți care doresc să se pregătească pentru o aventură în lumea businessului.

BCR Școala de Business este o platformă online cu lecții și sfaturi practice de business pentru antreprenorii aflați la început de drum, dar și pentru cei experimentați, unde aceștia pot învăța cum să își completeze abilitățile native și simțul afacerilor cu cunoștințele necesare pentru a avea un business inteligent. Platforma cuprinde în prezent 6 cursuri, ce au în total 49 de capitole, 76 de materiale video și 65 de teste.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).