Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Asociația Surâsul Albastru

Primul pas în a primi este să dăruiești și la aniversarea de 10 ani din 2020 am decis să  implicăm și colegii din Iași în campania noastră de Crăciun. Am făcut un ”call for CSR  projects” și am primit de la aceștia 11 propuneri pe care să le susținem. Așa ne-am  cunoscut cu cei de la Surîsul Albastru, pe care i-am și finanțat la începutul lunii  decembrie. Am aflat atunci că ei sunt una din asociațiile ieșene, care în ultimii 7 ani a  oferit peste 36.000 de ore de terapie pentru peste 300 de copii cu vârste între 2 și 12  ani diagnosticați cu tulburări ale spectrului autist. 

De la ei, am mai aflat că 1 din 54 de copiii sunt diagnosticați cu tulburare din spectrul  autist, iar studiile din Asia și America de Nord au identificat o prevalență a tulburării de  spectru autist între 1% și 2% din populație. Cu toate acestea, dacă sunt diagnosticați  corect și la timp 13% din copii nu se mai încadrează în criteriile specifice unei tulburări  de spectru autist după un timp sau după o perioadă de terapie. 

Asta ne-a motivat ca la începutul primăverii să creștem această colaborare și să  alăturăm eforturilor celor de la Surâsul Albastru „know how-ul” nostru tehnic. Am decis  atunci să finalizăm cu ajutorul lor și a terapeuților lor un proiect de cercetare început  alături de Facultatea de Psihologie. Mai precis, le-am donat posibilitatea de utilizare a  unei aplicații dezvoltate în cadrul departamentului nostru de XR – ”Terapeutul Virtual” – pentru a-i ajuta în orele de terapie ale copiilor cu tulburări ale spectrului autist.

Despre aplicație 

Copiii cu tulburări ale spectrului autist (TSA) se luptă adesea să recunoască emoțiile  din expresiile faciale, făcând interacțiunile sociale mai dificile. În proiectul cu Facultatea  de Psihologie, scopul nostru a fost acela de a crea o aplicație de realitate virtuală  pentru îmbunătățirea recunoașterii emoțiilor (față și postură) și pentru a monitoriza  progresul copiilor cu autism în timpul terapiei. 

Utilizarea realității virtuale oferă copilului o experiență captivantă. Deși copilul primește  instrucțiuni de la terapeut, aplicația înlocuiește metoda tradițională de învățare folosind  imagini și gesturi ale terapeutului cu un avatar virtual.

Parteneriatul cu Surâsul Albastru reprezintă, credem noi, un pas în plus în eforturile de  recuperare a copiilor cu TSA și o mână de ajutor întinsă terapeuților și părinților, iar pe  viitor, credem că tot mai multe asociații vor opta pentru soluții inovatoare de terapie. 

Având una din cele mai mari echipe de XR din România, putem spune că luăm în  serios investiția în inovație și credem cu tărie în acest domeniu și în rolul său în  evoluția tehnologică. Proiectele dezvoltate de colegii noștrii până acum au fost diverse,  atât ca aplicabilitate cât și ca domenii de activitate și suntem deschiși la orice  provocare ne-ar „arunca” companii comerciale sau non-comerciale de pe piața  românească. 

Colaborarând cu Facultatea de Psihologie și cu Surâsul Albastru, ne dorim ca pe viitor  să dezvoltăm functionalități noi în aplicație, astfel încât aria nevoilor acoperite și  complexitatea lor sa fie extinsă la cât mai mulți copii. 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.