Publicația industriei TECH regionale

Appsulate, start-up cu origini românești, a fost preluat de „unicornul” american Zscaler

\

București, 2 iulie 2019 – Appsulate, companie de securitate cibernetică, înființată în 2016 de către antreprenorii Alex Negrea (România) și Uli Mittermaier (SUA), a fost preluată de „unicornul” american Zscaler.

Zscaler, furnizor de soluții pentru securitate cibernetică, listat pe Nasdaq, având o valoare de piață estimată la aproape 10 miliarde de dolari, a anunțat oficial preluarea Appsulate în raportul financiar aferent celui de-al treilea trimestru financiar al anului fiscal 2019, încheiat la 30 aprilie. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

În acționariatul companiei Appsulate se afla și Mihai Rotaru, cofondator Clever Taxi, care a ales, în vara anului trecut, să investească în compania care a dezvoltat platforma ce permite acces remote, într-un mediu securizat, la date sensibile.

Compania americană a cumpărat întregul pachet de acțiuni al Appsulate, dar fondatorii Alex Negrea și Uli Mittermaier își vor continua activitatea în funcții strategice în cadrul companiei Zscaler.

Suntem extrem de entuziasmați de parteneriatul strategic pe care l-am semnat cu Zscaler, leader global în Cloud Security, având sediul în Silicon Valley. Appsulate reprezintă o tehnologie complementară în platforma de securitate extensibilă dezvoltată de Zscaler, care va avea un impact direct asupra modului în care traficul web va fi accesat din cloud de către utilizatorii finali. Appsulate a dezvoltat o tehnologie denumită în industrie ca «browser isolation», o piață încă tânără în SUA și abia în formare în Europa”, declară Alex Negrea, unul din creatorii Appsulate.

Mihai Rotaru: Acest succes este un semnal foarte bun pentru startup-urile românești

Potențialul Appsulate a fost observat de antreprenorul român Mihai Rotaru și după ce a primit premiul „Start-up Excellence Award”, în cadrul programului de preaccelerare și mentorat Innovation Labs.

„Preluarea Appsulate de către Zscaler dovedește încă odată că formula ideală în tehnologie înseamnă o echipă solidă și o piață adresată suficient de mare. Succesul acesta este un semnal foarte bun pentru ecosistemul de startup-uri românesc. Dovedește potențialul pieței de tehnologie și crește baza de know-how disponibilă prin oamenii care au reușit și care pot contribui mai departe”, declară Mihai Rotaru.

Cum își protejează Appsulate utilizatorii

Appsulate acționează ca un scut între aplicațiile web și utilizatorul final: codul aplicațiilor web și conținutul afișat pe ecran sunt randate într-un mediu securizat și izolat în cloud și doar un flux de pixeli este trimis către browser-ul utilizatorului final. Acest lucru înseamnă că informațiile confidențiale rămân în acest mediu securizat, nu pot fi extrase, împiedicând, totodată, atacurile de tip malware. În același timp, Appsulate oferă și o interfață de management, unde administratorul soluției poate configura politici de securitate și poate inspecta diverse rapoarte de acces și statistici legate de utilizatori. Appsulate este foarte ușor de utilizat. Nu necesită nicio instalare pe sistemul utilizatorului, singurul lucru de care are nevoie fiind un browser compatibil HTML5 și o conexiune la internet.

Tehnologia de browser isolation prezintă interes în verticale de industrie, unde e important  modul în care se accesează informațiile pe web, precum servicii financiare, sănătate și apărare. Este în general foarte utilă în mediile de lucru unde nu se dorește ca informația sau conținutul din aplicațiile web să ajungă pe dispozitivele utilizatorilor, fie din motive de confidențialitate, fie din motive de securitate.

Despre Appsulate și Zscaler

Appsulate a fost înființat în 2016 și și-a stabilit sediul în Boston, SUA, dar centrul de dezvoltare a fost menținut în București, România. Appsulate a dezvoltat o platformă ce permite accesul în aplicații ce conțin date sensibile printr-un mediu protejat împotriva atacurilor de tip malware, împiedicând, totodată, pierderea sau furtul datelor.

Zscaler este furnizor global de servicii de securitate cibernetică, cu sediu în San Jose, California, fondat în 2011. Compania este listată pe NASDAQ din luna martie 2018 și are o valoare de piață evaluată la 10 miliarde de dolari.

Distribuie și tu:

RECOMANDATE

Articole similare

7 ani de #FabLab în Iași

Asociatia Fab Lab Iași sărbătorește 7 ani de la deschiderea primului său spațiu de coworking, timp în care a devenit un catalizator al inovației tehnologice,