Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Analiză five elements digital: cele mai mari greșeli pe care le fac companiile când își relansează site-ul - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Analiză five elements digital: cele mai mari greșeli pe care le fac companiile când își relansează site-ul

București, 20 noiembrie 2020 – Agenția five elements digital arată care sunt cele mai frecvente greșeli, din perspectivă SEO, pe care companiile le fac când își relansează site-ul. Dacă mecanismul de relansare nu ia în calcul toți factorii, afacerea respectivă poate încasa o lovitură destul de puternică în ceea ce privește indexarea în motoarele de căutare, ceea ce poate duce la pierderi financiare considerabile. 
În cazul relansării site-ului, clienții five elements digital au avut cel mai des nevoie să adauge opțiuni noi pentru a îmbunătăți experiența de utilizare pentru vizitatori sau să migreze către o platformă nouă (de e-commerce sau administrare a conținutului) care putea furniza funcționalități mai performante și necesare. Independent de motivul pentru care e necesară relansarea unui site, agenția a documentat cele mai frecvente greșeli care pot duce la penalizări în indexare. 
Agenția five elements digital recomandă ca orice decizie de modificare, migrare și relansare a unui site să se ia împreună cu specialiști SEO care pot evalua corect impactul. În acest sens, o greșeală considerabilă e schimbarea structurii de link-uri fără un plan de redirecționare. Acest demers poate avea consecințe grave la nivelul întregului site. 
În egală măsură, o atenție sporită trebuie acordată conținutului și, în special, ștergerii acestuia. Conform five elements digital, decizia de a elimina conținut trebuie calculată cu atenție. Motivele pentru ștergere sunt numeroase, de la produse care nu mai sunt în ofertă și imagini care nu mai sunt de actualitate până la recenzii sau comentarii publicate de clienți pentru produse retrase din portofoliu. Conținutul e însă unul dintre pilonii cruciali pentru strategia SEO. Astfel, mutarea sau eliminarea oricărei componente din cadrul acestuia poate avea efecte serioase. 
O funcționalitate care trebuie implementată abia după o analiză SEO aprofundată e cea de scroll infinit sau adăugarea unui buton de „Încarcă mai mult” pe anumite pagini. În esență, astfel de funcționalități riscă să ducă la o îngropare a conținutului pentru motoarele de căutare. În egală măsură, dezvoltarea unui site nou trebuie să țină cont că deși Google poate gestiona fără probleme JavaScript, timpul este mai lung decât în cazul structurilor clasice HTML. Totodată, e o greșeală folosirea infrastructurii CSS pentru implementarea imaginilor importante în dauna HTML. 
În ceea ce privește organizarea informației, subtitlurile H1 până la H6 trebuie folosite cu încredere și nu doar ca un element de design. Acestea oferă un mod simplu și eficient pentru utilizatori de a găsi ce caută. Totodată, arhitectura informației nu trebuie să fie supraîncărcată cu link-uri de navigare. 
Agenția five elements digital recomandă, în sensul organizării mai eficiente a informației, să nu existe o folosire diferențiată a meta etichetelor și structurii de organizare a conținutului între versiunea desktop, mobil și AMP. Mare parte din acestea nu sunt vizibile utilizatorului final, dar motoarele de căutare pot astfel să indexeze mai eficient site-ul. Nu în ultimul rând, five elements digital atrage atenția că este o greșeală considerabilă reducerea sau diferențierea conținutului afișat pe mobil, față de versiunea desktop. În prezent, cei mai mulți oameni navighează pe internet și descoperă produse noi prin intermediul dispozitivelor mobile. Tocmai de aceea e important să aibă acces rapid la informațiile pe care le caută. 
Ghidul five elements digital pentru o migrare și relansare eficientă a site-ului poate fi consultat și pe blogul agenției pentru și mai multe informații.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare