Publicația industriei TECH regionale

Platforma de management educațional Adservio atrage o investiție de 2 milioane de euro într-o rundă finanțată de fondul de investiții Catalyst România

Catalyst România Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, sprijină demersul de scalare a platformei educaționale Adservio în Europa printr-o investiție de 2 milioane de euro.

Adservio are o experiență de 14 ani pe piața tehnologiilor pentru educație. Astăzi, platforma sprijină peste 1000 de școli în transformarea digitală a proceselor educaționale și de management oferind un instrument modern de lucru în ajutorul elevilor și profesorilor.

„Rar mi-a fost dat să întâlnesc fondatori mai hotărâți ca Alex și companii EdTech care să fi avut un impact demonstrat în rezolvarea nevoilor profesorilor, elevilor și părinților precum Adservio. Odată cu accesul la internet de mare viteză și tehnologie în zona educațională, majoritatea elevilor sunt acum confortabili cu platforme online de învățare. Din acest motiv, credem că în viitor orice tehnologie care poate fi combinată cu educația tradițională, față în față, va deveni mai interesantă pentru elevi, pentru că le va permite să asimileze cunoștințele mai ușor. La Catalyst România suntem hotărâți să ajutăm Adservio să scaneze și să devină cea mai relevantă soluție tehnologică ce va asigura suport pentru educație și procesele de învățământ.”, a declarat Alin Stanciu, partener Catalyst România.

Investiția va susține extinderea pe piața locală și internațională, creșterea portofoliului de clienți și parteneri, precum și dezvoltarea unor noi funcționalități.      

„Această rundă de finanțare ne ajută să facem pasul următor în scalarea business-ului: îndrăznim să ieșim în afara granițelor. Am creat Adservio într-un moment în care piața mondială de EdTech era la începuturile sale. De atunci, ne-am concentrat să venim în întâmpinarea nevoilor de digitalizare ale școlilor, în contextul local. Am contribuit la lansarea unui program pilot prin care Ministerul Educației recunoaște folosirea exclusivă a catalogului digital – măsură care ne dă speranța în transformarea mai accelerată a digitalizării în școli. Tehnologiile EdTech au luat un mare avânt în contextul pandemiei. La fel a fost și pentru noi: am integrat noi tehnologii și am dezvoltat noi module, împreună cu manageri de școală, profesori, părinți și elevi”, a declarat Alexandru Holicov, fondator Adservio.

„Pentru 2022 ne propunem să ne mărim echipa, să atragem oameni pasionați, pentru care educația să fie o valoare foarte importantă. Împreună vom îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorilor noștri. De asemenea, vom crea noi soluții prin care școlile să își pregătească mai bine elevii pentru viitor ”, a completat antreprenorul.

Perioada pandemiei a accelerat digitalizarea sistemului educațional. Dacă acum 14 ani catalogul digital Adservio era folosit în câteva școli din Iași, iar înainte de închiderea școlilor pe timpul pandemiei, platforma era folosită în aproximativ 200 de școli, astăzi Adservio este cea mai populară și mai complexă platformă educațională din România (pe lângă platformele gratuite), cu peste 750 000 de elevi, profesori și părinți activi lunar.

Platforma adservio.education este disponibilă în variantă web și mobile, în 9 limbi și acordă o deosebită atenție normelor de securitate și protecție a datelor personale.

Adservio ajută școlile, liceele și grădinițele să fie mai eficiente și să întărească legătura cu familiile. Soluția este potrivită în orice context (față în față, online și hibrid). Astfel, instituțiile de învățământ facilitează accesul la învățare cu instrumente moderne atât în cadrul orelor derulate față în față, cat și pentru elevii care nu pot fi prezenți la ore din diverse motive. În plus, părinții care nu se află în țară sunt la curent în timp real cu situația școlară și își pot sprijini mai bine copiii, prin simpla accesare a aplicației Adservio. Acest lucru a încurajat prevenția abandonului școlar și a scăzut rata absenteismului într-un număr notabil de cazuri.

Despre Adservio

Adservio are o experiență de peste 14 ani în domeniul EdTech. Platforma de management educațional ajută liceele, școlile și grădinițele în procesul de transformare digitală. Managerii școlilor, cadrele didactice și personalul auxiliar gestionează eficient procesele educaționale și administrative. Astfel, elevii au parte de un context de învățare relevant pentru viitorul lor. Soluția Adservio este recunoscută de Ministerul Educației și a avut o contribuție importantă la proiectul-pilot lansat în 2021 prin care instituțiile de învățământ pot folosi exclusiv catalogul digital. Echipa Adservio este formată din 40 de persoane pasionate de tehnologie și de educație.

Mai multe detalii pe www.adservio.education

Despre Catalyst România

Catalyst România este un investitor de capital de risc în companiile românești de tehnologie care au potențialul de a deveni lideri regionali sau challengeri globali, investind în prezent din fondul său de a doua generație, Catalyst România Fund II, după ce a strâns și a investit cu succes în trecut primul venture tech românesc, fond susținut de inițiativa JEREMIE România, începând din 2012.

Echipa formată din Marius Ghenea, Alin Stanciu, Jozsef Kover, Alina Georgescu și Antonela Dragomir, va continua să vizeze în primul rând investițiile în sectoare cu creștere ridicată, marcate de dezvoltarea noilor tehnologii, susținute de expansiunea internetului, a noilor canale digitale de mass-media și comunicații. Catalyst România este susținut de 3TS Capital Partners, care servește ca o extensie a echipei Catalyst și oferă suport de expansiune internațională pentru companiile din portofoliu din Europa și SUA. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați www.catalystromania.ro.

Despre FEI

Fondul European de Investiții face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa prin acces la finanțare. EIF dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. Prin rolul său, EIF promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Despre Programul de acțiuni InnovFin

Programul InnovFin Equity – administrat de EIF – face parte din „InnovFin – Finanțarea UE pentru inovatori”, o inițiativă lansată de Comisia Europeană (CE) și Grupul BEI în cadrul Orizont 2020. InnovFin Equity oferă investiții de capital și co -investiții către sau alături de fonduri de investiții, concentrându-se asupra companiilor aflate în stadiile incipiente de dezvoltare, care operează în sectoare inovatoare acoperite de Orizont 2020. Scopul este dezvoltarea unui portofoliu extins de fonduri, mobilizând 4-5 miliarde euro pentru  investiții în întreprinderi înființate sau active în țările asociate UE și Orizont 2020.

Despre Jeremie România

JEREMIE România este un set de instrumente financiare finanțat inițial din fonduri structurale ale României din perioada de programare 2007-2013. La finalul perioadei de programare, în temeiul unui nou acord semnat în septembrie 2020, FEI continuă să gestioneze, pentru și în numele Guvernului României, fonduri rambursate din implementarea inițială, denumite Resurse Rambursate JEREMIE.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare