Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România! - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România!

Astăzi, 19 martie 2018, în cadrul evenimentului Startup Europe Campfire, organizat în Paris, Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România.
Ambasadorii Startup Europe sunt un grup de influenceri cheie în ecosistemele startup-urilor europene, care oferă informaţii şi sfaturi despre iniţiativa Startup Europe a Comisiei Europene. Obiectivul acestei iniţiative este democratizarea fenomenului startup, astfel încât fiecare cetăţean să aibă şansa de a deveni un antreprenor de succes, oriunde s-ar afla în Europa. Totodată, ambasadorii asistă şi ajută startup-urile în procesul de dezvoltare, oferindu-le acces la toate oportunităţile disponibile la nivel european.
De-a lungul timpului, Startup Europe a devenit o referinţă de top în domeniul startup-urilor europene, sprijinind în mod direct aproximativ 60 de ecosisteme locale şi extinderea dincolo de graniţe a peste 750 de startup-uri, misiunea acestei iniţiative concentrându-se asupra creării unui continent Startup, prin conectarea diferitelor arii de de expertize şi aptitudini.
Într-un ecosistem al startup-urilor europene în continuă schimbare, iniţiativa susţine accesul la oportunităţi şi informaţii şi încurajează antreprenoriatul, crearea şi dezvoltarea startup-urilor şi conectarea acestora cu investitori, acceleratoare, corporaţii, universităţi, dar şi media, printr-o gamă largă de reţele şi iniţiative de tip grassroots.
Mai mult decât atât, ambasadorii contribuie activ la promovarea activităţilor Startup Europe la nivel local, devenind sursa de informaţii cheie, asumându-şi, totodată, rolul de a conecta ecosistemele locale cu altele asemănătoare din Europa.
Acceleratorul Spherik este partener în proiectul MyGateWay, lansat oficial astăzi, în cadrul Startup Europe Campfire, finanțat prin Programul Orizont 2020. În cadrul proiectului, Spherik va avea rol de facilitator în contactarea și accesarea întregii rețele europene cu rol în susținerea startup-urilor din UE. Scopul implicării este cel de a atrage resurse (know-how, fonduri) pentru ecosistemul național, facilitarea unui dialog cu decidenții în materie de politici cu impact asupra mediului de startup-uri și de a facilita networking-ul strategic internațional pentru startup-urile din România.
Lista completă a Ambasadorilor Start-up Europe este disponibilă aici.
Despre Startup Europe
Startup Europe este o iniţiativă a Comsiei Europene încadrată în axa prioritară Digital Single Market. Scopul Startup Europe este acela de a democratiza fenomenul startup, pentru ca fiecare cetăţean să aibă şansa egală de a deveni un antreprenor de succes, indiferent de locul unde se află în Europa. În aceeaşi măsură, Startup Europe sprijină startupurile în faza de dezvoltare, pentru a se extinde la nivel european şi internaţional, prioritizând dezvoltarea de ecosisteme de înaltă calitate, bazate pe talent şi un nivel ridicat de conectare cu actorii importanţi din cadrul ecosistemelor europene.
Startup Europe a mobilizat ecosistemul de antreprenoriat din domeniul tech, ajutând reprezentanţii acestora să devină o voce relevantă în dialogul cu instituţiile Uniunii Europene. În aceeaşi măsură, a ajutat la o mai bună înţelegere a mediului antreprenorial, aducând subiectul în atenţia decidenţilor politici. În cadrul Programului Orizont 2020, în intervalul 2018-2020, 7 proiecte colaborează în privinţa finanţelor, aptitudinilor şi calificărilor, evenimentelor antreprenoriale şi modalităţilor de dezvoltare şi creştere.
Programele Startup Europe se concentrează pe sprijinirea comunităţilor de startup-uri, creşterea nivelului de colaborare între ecosisteme, încurajând antreprenoriatul, crearea de startup-uri şi dezvolatrea afacerilor.
Despre Acceleratorul Spherik
Spherik este un ONG fondat în 2013 de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a conecta startup-urile cu resurse strategice. În cadrul ultimelor 2 ediții ale Central European Startup Awards, Spherik Accelerator a primit premiul pentru „Cel mai bun program de accelerare și incubare” din România.
Aflat la intersecția dintre Tehnologie, Educație și Investiții, Acceleratorul Spherik reunește o comunitate de entuziaști din domeniul tehnologiei, antreprenori și întreprinzători, corporații, investitori și, de asemenea, universități, care s-au alăturat eforturilor de a susține dezvoltarea ecosistemului de startup-uri la nivel regional.
Mai multe detalii despre noi: spherikaccelerator.com.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare