Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România! - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România!

Astăzi, 19 martie 2018, în cadrul evenimentului Startup Europe Campfire, organizat în Paris, Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România.
Ambasadorii Startup Europe sunt un grup de influenceri cheie în ecosistemele startup-urilor europene, care oferă informaţii şi sfaturi despre iniţiativa Startup Europe a Comisiei Europene. Obiectivul acestei iniţiative este democratizarea fenomenului startup, astfel încât fiecare cetăţean să aibă şansa de a deveni un antreprenor de succes, oriunde s-ar afla în Europa. Totodată, ambasadorii asistă şi ajută startup-urile în procesul de dezvoltare, oferindu-le acces la toate oportunităţile disponibile la nivel european.
De-a lungul timpului, Startup Europe a devenit o referinţă de top în domeniul startup-urilor europene, sprijinind în mod direct aproximativ 60 de ecosisteme locale şi extinderea dincolo de graniţe a peste 750 de startup-uri, misiunea acestei iniţiative concentrându-se asupra creării unui continent Startup, prin conectarea diferitelor arii de de expertize şi aptitudini.
Într-un ecosistem al startup-urilor europene în continuă schimbare, iniţiativa susţine accesul la oportunităţi şi informaţii şi încurajează antreprenoriatul, crearea şi dezvoltarea startup-urilor şi conectarea acestora cu investitori, acceleratoare, corporaţii, universităţi, dar şi media, printr-o gamă largă de reţele şi iniţiative de tip grassroots.
Mai mult decât atât, ambasadorii contribuie activ la promovarea activităţilor Startup Europe la nivel local, devenind sursa de informaţii cheie, asumându-şi, totodată, rolul de a conecta ecosistemele locale cu altele asemănătoare din Europa.
Acceleratorul Spherik este partener în proiectul MyGateWay, lansat oficial astăzi, în cadrul Startup Europe Campfire, finanțat prin Programul Orizont 2020. În cadrul proiectului, Spherik va avea rol de facilitator în contactarea și accesarea întregii rețele europene cu rol în susținerea startup-urilor din UE. Scopul implicării este cel de a atrage resurse (know-how, fonduri) pentru ecosistemul național, facilitarea unui dialog cu decidenții în materie de politici cu impact asupra mediului de startup-uri și de a facilita networking-ul strategic internațional pentru startup-urile din România.
Lista completă a Ambasadorilor Start-up Europe este disponibilă aici.
Despre Startup Europe
Startup Europe este o iniţiativă a Comsiei Europene încadrată în axa prioritară Digital Single Market. Scopul Startup Europe este acela de a democratiza fenomenul startup, pentru ca fiecare cetăţean să aibă şansa egală de a deveni un antreprenor de succes, indiferent de locul unde se află în Europa. În aceeaşi măsură, Startup Europe sprijină startupurile în faza de dezvoltare, pentru a se extinde la nivel european şi internaţional, prioritizând dezvoltarea de ecosisteme de înaltă calitate, bazate pe talent şi un nivel ridicat de conectare cu actorii importanţi din cadrul ecosistemelor europene.
Startup Europe a mobilizat ecosistemul de antreprenoriat din domeniul tech, ajutând reprezentanţii acestora să devină o voce relevantă în dialogul cu instituţiile Uniunii Europene. În aceeaşi măsură, a ajutat la o mai bună înţelegere a mediului antreprenorial, aducând subiectul în atenţia decidenţilor politici. În cadrul Programului Orizont 2020, în intervalul 2018-2020, 7 proiecte colaborează în privinţa finanţelor, aptitudinilor şi calificărilor, evenimentelor antreprenoriale şi modalităţilor de dezvoltare şi creştere.
Programele Startup Europe se concentrează pe sprijinirea comunităţilor de startup-uri, creşterea nivelului de colaborare între ecosisteme, încurajând antreprenoriatul, crearea de startup-uri şi dezvolatrea afacerilor.
Despre Acceleratorul Spherik
Spherik este un ONG fondat în 2013 de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a conecta startup-urile cu resurse strategice. În cadrul ultimelor 2 ediții ale Central European Startup Awards, Spherik Accelerator a primit premiul pentru „Cel mai bun program de accelerare și incubare” din România.
Aflat la intersecția dintre Tehnologie, Educație și Investiții, Acceleratorul Spherik reunește o comunitate de entuziaști din domeniul tehnologiei, antreprenori și întreprinzători, corporații, investitori și, de asemenea, universități, care s-au alăturat eforturilor de a susține dezvoltarea ecosistemului de startup-uri la nivel regional.
Mai multe detalii despre noi: spherikaccelerator.com.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.