Publicația industriei TECH regionale

Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România!

Astăzi, 19 martie 2018, în cadrul evenimentului Startup Europe Campfire, organizat în Paris, Acceleratorul Spherik a devenit Ambasador Startup Europe în România.
Ambasadorii Startup Europe sunt un grup de influenceri cheie în ecosistemele startup-urilor europene, care oferă informaţii şi sfaturi despre iniţiativa Startup Europe a Comisiei Europene. Obiectivul acestei iniţiative este democratizarea fenomenului startup, astfel încât fiecare cetăţean să aibă şansa de a deveni un antreprenor de succes, oriunde s-ar afla în Europa. Totodată, ambasadorii asistă şi ajută startup-urile în procesul de dezvoltare, oferindu-le acces la toate oportunităţile disponibile la nivel european.
De-a lungul timpului, Startup Europe a devenit o referinţă de top în domeniul startup-urilor europene, sprijinind în mod direct aproximativ 60 de ecosisteme locale şi extinderea dincolo de graniţe a peste 750 de startup-uri, misiunea acestei iniţiative concentrându-se asupra creării unui continent Startup, prin conectarea diferitelor arii de de expertize şi aptitudini.
Într-un ecosistem al startup-urilor europene în continuă schimbare, iniţiativa susţine accesul la oportunităţi şi informaţii şi încurajează antreprenoriatul, crearea şi dezvoltarea startup-urilor şi conectarea acestora cu investitori, acceleratoare, corporaţii, universităţi, dar şi media, printr-o gamă largă de reţele şi iniţiative de tip grassroots.
Mai mult decât atât, ambasadorii contribuie activ la promovarea activităţilor Startup Europe la nivel local, devenind sursa de informaţii cheie, asumându-şi, totodată, rolul de a conecta ecosistemele locale cu altele asemănătoare din Europa.
Acceleratorul Spherik este partener în proiectul MyGateWay, lansat oficial astăzi, în cadrul Startup Europe Campfire, finanțat prin Programul Orizont 2020. În cadrul proiectului, Spherik va avea rol de facilitator în contactarea și accesarea întregii rețele europene cu rol în susținerea startup-urilor din UE. Scopul implicării este cel de a atrage resurse (know-how, fonduri) pentru ecosistemul național, facilitarea unui dialog cu decidenții în materie de politici cu impact asupra mediului de startup-uri și de a facilita networking-ul strategic internațional pentru startup-urile din România.
Lista completă a Ambasadorilor Start-up Europe este disponibilă aici.
Despre Startup Europe
Startup Europe este o iniţiativă a Comsiei Europene încadrată în axa prioritară Digital Single Market. Scopul Startup Europe este acela de a democratiza fenomenul startup, pentru ca fiecare cetăţean să aibă şansa egală de a deveni un antreprenor de succes, indiferent de locul unde se află în Europa. În aceeaşi măsură, Startup Europe sprijină startupurile în faza de dezvoltare, pentru a se extinde la nivel european şi internaţional, prioritizând dezvoltarea de ecosisteme de înaltă calitate, bazate pe talent şi un nivel ridicat de conectare cu actorii importanţi din cadrul ecosistemelor europene.
Startup Europe a mobilizat ecosistemul de antreprenoriat din domeniul tech, ajutând reprezentanţii acestora să devină o voce relevantă în dialogul cu instituţiile Uniunii Europene. În aceeaşi măsură, a ajutat la o mai bună înţelegere a mediului antreprenorial, aducând subiectul în atenţia decidenţilor politici. În cadrul Programului Orizont 2020, în intervalul 2018-2020, 7 proiecte colaborează în privinţa finanţelor, aptitudinilor şi calificărilor, evenimentelor antreprenoriale şi modalităţilor de dezvoltare şi creştere.
Programele Startup Europe se concentrează pe sprijinirea comunităţilor de startup-uri, creşterea nivelului de colaborare între ecosisteme, încurajând antreprenoriatul, crearea de startup-uri şi dezvolatrea afacerilor.
Despre Acceleratorul Spherik
Spherik este un ONG fondat în 2013 de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a conecta startup-urile cu resurse strategice. În cadrul ultimelor 2 ediții ale Central European Startup Awards, Spherik Accelerator a primit premiul pentru „Cel mai bun program de accelerare și incubare” din România.
Aflat la intersecția dintre Tehnologie, Educație și Investiții, Acceleratorul Spherik reunește o comunitate de entuziaști din domeniul tehnologiei, antreprenori și întreprinzători, corporații, investitori și, de asemenea, universități, care s-au alăturat eforturilor de a susține dezvoltarea ecosistemului de startup-uri la nivel regional.
Mai multe detalii despre noi: spherikaccelerator.com.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).