Banca Comercială Română este în mod continuu preocupată de dezvoltarea socială, economică, științifică și tehnologică pe termen lung a României și de găsirea de soluții care să transforme tinerii în actorii principali ai transformării digitale.

Provocarea pentru noi acum este cum putem crea, împreună cu mediul universitar și mediul privat programe prin care să contribuim sustenabil la una dintre potențialele direcții strategice ale României – aceea de a deveni lider digital în Europa.

Soluția noastră la această provocare a fost crearea unui accelerator de business care să susțină ideile și start-up-urile dedicate tehnologiei în orice domeniu.

Banca Comercială Română și-a unit forțele cu InnovX, un centru de stimulare a inovației creat de antreprenori și experți români, pentru a crea un program intensiv de educație entreprenorială în zona de tehnologie. 

Acceleratorul BCR-InnovX are scopul de a ajuta start-up-urile să extindă la nivel internațional ideile de business, comprimând ani de învățare din experiența unor parteneri internaționali de renume, în doar câteva luni.

Acceleratorul BCR-InnovX (www.innovx.eu) își propune să transforme România într-un centru de afaceri european și un hub de inovație antreprenorială în care antreprenorii aflați la început și studenții cu idei de business au ocazia să testeze constant ce funcționează și ce trebuie îmbunătățit.

În prezent se derulează înscrierile pentru o nouă grupă a Acceleratorului BCR-InnovX, denumită Grinders, dedicată proiectelor de cercetare, ideilor de business aflate în stadiu incipient și start-up-urilor cu o cifră de afaceri între zero și 100.000 de euro.

La această grupă pot fi înscrise proiecte de spin-off-uri universitare, proiecte universitare de cercetare și dezvoltare, precum și proiecte antreprenoriale universitare. 

Vor fi selectate cele mai bune idei de către un juriu din care fac parte reprezentanți ai unor companii cu experiență solidă în tehnologie.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *