Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
10 firme de tehnologie cu afaceri de peste 1 milion de euro au intrat în a treia grupă de start-up-uri a Acceleratorului BCR-InnovX - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

10 firme de tehnologie cu afaceri de peste 1 milion de euro au intrat în a treia grupă de start-up-uri a Acceleratorului BCR-InnovX

București, 28 octombrie 2020 – Juriul BCR-InnovX, prin programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat cele 10 companii ce vor participa la Bootcamp-ul grupei Scaleups. Este vorba de grupa a treia de anul acesta din cadrul Acceleratorului, adresată business-urilor cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 1 și 5 milioane de euro, care dezvoltă soluții și produse inovatoare din tehnologie. Anul acesta, programul de incubare se derulează virtual în perioada 26 octombrie – 4 decembrie.
Cele 10  firme care au intrat în program sunt: 

  • Adservio din Iași – este o soluție de management educațional care ajută școlile și grădinițele să fie mai agile, printr-o organizare eficientă bazată pe date și printr-o comunicare securizată între directori, profesori, părinți, elevi și autorități locale. 
  • Gemini CAD Systems din Iași – furnizează tehnologie pentru industria de fashion, de la proiectarea produselor de fashion, până la manufacturarea și vânzarea pe platformele de e-commerce, precum și o linie de soluții pentru designerii independenți și micile ateliere de creație și producție vestimentară. 
  • Jobful din București – este o soluție de recrutare inovatoare, bazată pe gamification, prin care sunt atrași, angajați și monitorizați candidații. Aceștia sunt apoi corelați cu oportunitățile oferite de companii, platforma îmbunătățind rata de retenție a acestora.
  • Leichmann Weifert Invest din București – scopul platformei este de a crea un sistem de software de tranzacționare independent și complet automat, care să permită persoanelor fără experiență pe piața criptografică să participe la ea. 
  • Mecanex din Botoșani oferă soluţii în ceea ce priveşte repararea pompelor, consultanţa, service-ul, montajul și punerea în funcţiune a sistemelor de alimentare cu apă, precum și mentenanţa sistemelor de alimentare cu apă pentru persoane fizice, societăţi şi asociaţii de proprietari. 
  • Prietenii Tăi din Gorj oferă o soluție prin care sunt interconectate învățământul formal cu cel non-formal, venind în întâmpinarea nevoilor educaționale ale copiilor și asistarea cadrelor didactice în procesul instructiv-educativ, prin intermediul taberelor, excursiilor și atelierelor de creație. 
  • SmartHuts din București – este o soluție SaaS care permite distribuirea și monitorizarea sarcinilor atribuite angajaților sau contractorilor. De asemenea, optimizează resursele și procesele implicate, printr-o documentare atentă și prin evidențierea acestora în fluxurile de lucru.
  • Termoline din Oradea- oferă soluții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile, printr-o serie de produse inovatoare pentru recuperarea căldurii din energia risipită. Acestea au fost implementate cu succes pe piață în mai multe proiecte în ultimii 5 ani.
  • Vetro Solutions din Iași – activează în domeniul distribuției de medicamente veterinare și oferă soluții ce includ medicamente și echipamente medicale, instrumente digitale de administrare a cabinetelor veterinare, pregătire continuă și acces la comunitatea de specialiști. 
  • WATTO din București – lucrează la dezvoltarea primei rețele regionale de stații de încărcare destinată mașinilor electrice personale și comerciale, în cadrul unor ecosisteme ce vor integra energie solară, baterii pentru stocarea acesteia, cafenele, spații pentru vehicule comerciale și cea mai inovativă tehnologie existentă. 

 
„Am lansat programul BCR-InnovX cu încrederea că vom susține ecosistemul de start-up-uri din tehnologie să-și atingă potențialul enorm pe care credem că îl poate avea. Acum, după un an și jumătate, am ajuns la 79 de start-up-uri și firme de tehnologie înscrise în programele de incubare și accelerare, majoritatea având rezultate notabile după program. Au atras finanțări, au semnat parteneriate noi, au aplicat pentru fonduri europene sau și-au regândit modelul de business. Acesta este impactul unui accelerator. Ajută antreprenorii să crească în direcția în care își doresc sau descoperă noi oportunități.”, spune Ionuț Stanimir, Director de Marketing BCR.
„Grupa Scaleups este dedicată antreprenorilor care au deja un business case solid, finanțări atrase și parteneriate care îi vor ajuta să se dezvolte în viitor. Însă pentru a putea scala un business este nevoie de acces la mai multe resurse, la feedback constructiv de la mentori cu experiență, la interacțiunea cu specialiști C-level din companii multinaționale precum BCR, Microsoft sau UiPath și la o curriculă axată pe dezvoltare continuă.”, declară Daniel Dumitrescu, CIO InnovX.
Membrii juriului pentru grupa Scaleups a fost format din: Aimen Aldahash (Partner Development Manager la Microsoft), Daniel Ilie (Fost Comandant în Forțele Speciale), Mădălina Hagima Hristescu (Managing Partner la HM & Partners), Silviu Florea (Dezvoltator Soluții Fintech), Nicu Iancu (Președinte I2DS2), Sergiu Pop (Manager Startup Program Microsoft), Roxana Guiman (Partner PrivacyOn), Ciprian Păltineanu (Principal Investor Innova Human Capital), Anca Gherasim (Director Executiv Achiziții BCR), Bogdan Speteanu (Director Executiv Produse Corporate BCR), Ștefan Buciuc (CEO BCR Social Finance), Laura Mihăilă (Manager Marketing BCR)Diana Dumitrescu (CEO InnovX) și Daniel Dumitrescu (CIO InnovX).
Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice. 
 
Mai multe detalii despre Acceleratorul BCR-InnovX: www.bcr.ro/accelerator

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.