Publicația industriei TECH regionale

Vitacom Electronics, companie fondată în 1991, face analiza mediului de business pentru tinerii antreprenori români

Vitacom Electronics, companie românească fondată în 1991, organizează anual conferința Consumer Electronics & Accessories Resellers (CEARC). În urma celei mai noi ediții, derulată pe 17 septembrie 2019, compania a făcut o analiză a mediului de business local. De la tendințe la diferențele între generații, Vitacom Electronics a rezumat lumea în care se pot desfășura tinerii antreprenori, dar și cum ar trebui să-și croiască ideile ca să aibă succes într-o piață în care concurența e acerbă. 

Forța de muncă actuală se împarte între trei generații

Unul dintre cele mai importante subiecte abordate de Vitacom Electronics e că, în dinamica actuală a forței de muncă, sunt prezente patru generații de angajați cu aspirații, viziuni, idei și concepte divergente. Astfel, conflictul dintre generații este inevitabil în orice domeniu. Când oamenii trebuie să lucreze împreună, poate fi de multe ori o problemă, dacă nu este gestionat cu înțelepciune.

Una dintre cele mai vizibile diferențe între millennials și generația X este de departe înclinația milenialilor spre tehnologie și inovație, capacitatea de a adopta cu ușurință noile tehnologii și de a lucra cu ele. O caracteristică definitorie pentru fiecare dintre aceste generații e că milenialii dau dovadă de independență, în timp ce persoanele din generația X caută mai mult stabilitatea. Astfel, succesul unei organizații poate fi fundamentat în baza unui colectiv alcătuit din angajați care aparțin ambelor generații.

În cadrul Vitacom Electronics, componența echipei este dată de persoane din generația X (35%), Y (51%), Z (4%) și Baby Boomers (10%). Acest „amestec” de experiență, viziuni și de idei oferă complexitate și profunzime.

Până în 2025, milenialii vor reprezenta aproximativ 75% din forța de muncă, ceea ce înseamnă că urmează o perioadă plină de inovație. În egală măsură, această generație este influențată foarte mult de mediu și tehnologie, în special rețele sociale, unde contează impresia cultivată în rândul celorlalți utilizatori.  

Una dintre cele mai mari provocări este acum legată de nevoia de adaptare la mediul online. Vânzările online sunt tot mai preferate de cumpărători, în detrimentul vânzărilor în magazinele fizice și astfel companiile trebuie să se adapteze și să fie atente la tendințele din acest domeniu. În cazul Vitacom Electronics, distribuția vânzărilor este aproximativ egală când e vorba de vânzări online versus tradiționale. Urmează dezvoltarea platformelor online și eficientizarea lor pentru noile deprinderi ale consumatorilor. A ține pasul cu cerințele consumatorilor trebuie să fie o permanentă temă de gândire pentru toate companiile, mici sau mari, la început de drum sau mai vechi în piață. 

Performanța în business vine, înainte de toate, din anticiparea schimbărilor

În 28 de ani de activitate pe piața din România, trecând prin numeroase schimbări într-o țară ea însăși în schimbare, Vitacom Electronics a înțeles că identificarea tendințelor care pot aduce schimbări mari este vitală. Iar acest lucru este posibil prin evaluarea indicatorilor de performanță și cercetare. Indicatorii unei companii pot da multe informații, iar acestea trebuie corelate cu o imagine de ansamblu a pieței și a concurenților.

Ca  o companie să facă performanță, nu doar să supraviețuiască pe piață, este extrem de important să aibă capacitatea și resursele de a anticipa schimbările care se pot dovedi radicale. Totodată, trebuie să vină cu o soluție din timp ca să nu fie luată prin surprindere. În egală măsură, e nevoie de o cercetare continuă a clienților, a mediului în care compania acționează și o analiză proprie.

Pentru următorii ani, Vitacom Electronics are două ținte importante: extinderea în mediul online și pe plan internațional. Totodată, o piață importantă în România va fi cea a produselor de smart living, pe măsură ce rata adopției noilor tehnologii crește. Alegerile de top ale clienților rămân în continuare produsele electrice, în special stabilizatoarele de tensiune și produsele de iluminat, încălzitoarele electrice, dar și bateriile și acumulatorii. Totodată, o creștere semnificativă o au produsele de stocare a datelor, din zona IT&C, unde volumul de vânzări s-a mărit cu peste 10%.

Despre Vitacom Electronics

Vitacom Electronics a fost înființată în anul 1991 și este una dintre cele mai mari companii și cei mai de încredere parteneri în domeniul produselor și accesoriilor electronice. Compania a fost fondată de Vasile Andrei Vita, din pasiune pentru produse și accesorii electronice și pentru noi provocări. Prin profesionalism, siguranță și flexibilitate, Vitacom Electronics a câștigat fidelitatea și aprecierea clienților și, totodată, a reușit să se impună pe piață datorită prețurilor competitive și calitatea produselor.

Calitatea serviciilor Vitacom Electronics a fost răsplătită prin aprecieri la nivel internațional și național, firma deținând distincția Internațional Gold Star for Quality, certificate ISO 9001:2008, ISO14001:2004, OHSAS 18001:2007, precum și numeroase titluri acordate de Camerele de Comerț și Industrie. În plus, de-a lungul timpului compania a dezvoltat două branduri proprii: WELL și CHROME, recunoscute la nivel național, și a dezvoltat parteneriate durabile cu branduri recunoscute la nivel mondial precum: GP Batteries, Nedis, Maxell, Goobay, Fixpoint, ProsKit, NGS, Trevi, Intellinet.  

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).