Publicația industriei TECH regionale

Startup Reaktor: catalizator de acces către piața Centrală și Est Europeană pentru start-up-urile de tehnologie aflate la început de drum 

Peste 70 de echipe din România, Ungaria, Grecia, Serbia, Croația, Albania și Slovenia s-au înscris în Startup Reaktor, platformă de incubare pentru start-up-uri de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Start-up-urile înscrise până acum provin din domenii precum: servicii financiare, sănătate, educație, resurse umane, ecologie, industria ospitalității, transporturi, gaming, hardware & software, data & analytics, agricultură, sport sau construcții. 

Platforma Startup Reaktor a fost lansată oficial anul acesta de Romanian Tech Startups Association – ROTSA în parteneriat cu Techcelerator și Rōnin

Mai sunt doar 10 zile în care antreprenorii pot aplica la acest program, înscrierile finalizându-se la 1 septembrie 2022.  Fondatorii start-up-urilor de tehnologie, early-stage din Europa  (în special zona CEE) se pot înscrie la Startup Reaktor pana la 1 septembrie 2022 accesând pagina https://www.f6s.com/startup-reaktor/apply. În data de 14 septembrie echipele selectate vor intra oficial într-un program de incubare de 10 săptămâni. Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numără: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul soluției asupra clienților, gradul de inovare și modul de dezvoltare a soluției.

“Ne-am propus ca în următorii trei ani să identificăm aproximativ 200 de start-up-uri pe care să le dezvoltăm prin a le oferi acces la educație antreprenorială, investitori, acceleratoare, universități. Faptul că deja sunt peste 70 de echipe din regiune care au aplicat la program ne confirmă că era nevoie de un astfel de incubator în zona start-up-urilor la început de drum, uneori abia în faza de idee”, afirmă Tudor Pasc, director al programelor de incubare dezvoltate de Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Antreprenorii învață de-a lungul a zece săptămâni cum să-și valideze ideea, cum să dezvolte și să valideze un MVP, aspecte legale despre crearea firmei, cum să definească și să își analizeze competiția, cum să creeze un plan de marketing, cum să obțină finanțări, cum să acceseze programe prin care să-și crească businessul și cum să se dezvolte la nivel internațional.

În cadrul Startup Reaktor fondatorii pot testa și valida în mai multe țări problema pe care o rezolvă business-ul lansat de ei, oportunitate unică în proiectele de profil oferite în România. 

De asemnea, antreprenorii vor avea acces la exemple practice, studii de caz și la sprijinul unor mentori experimentați din Europa Centrală și de Est. În echipa incubatorului sunt implicați membri ai comunității naționale care activează cu precădere în ecosistemul de start-up-uri, dar și ambasadori din fiecare din țările vizate.

Programul va intercala astfel săptămâni de training cu sesiuni 1:1 cu experți din România și din alte țări, printre aceștia numărându-se specialiști în finanțare, dezvoltare de business, legal, marketing, contabilitate, project management, dezvoltare de software, product design, sales. 

Calendarul Startup Reaktor, prima ediție:

  • 27 iunie 2022 – 1 septembrie 2022: Înscrierea proiectelor în program prin f6s.com/startup-reaktor/apply;
  • 1-14 septembrie 2022: Interviuri și verificarea eligibilității aplicanților;
  • 14 septembrie 2022: Anunțarea participanților admiși în incubator;
  • 15 septembrie – 5 decembrie 2022: Educație antreprenorială și mentorat;
  • 8 decembrie 2022: Eveniment cu invitați din ecosistemul de start-up-uri CEE;
  • 15 decembrie 2022: Demo day & feedback;

15 ianuarie – 15 aprilie 2023: Identificarea de oportunități de finanțare în urma programului.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.