Au mai rămas 2 săptămâni până la Conferința de Resurse Umane, HR Summit Iași, iar agenda evenimentului este complexă, cu tematici interesante și abordări curioase: de la challenging times în HR, leadership, detașări internaționale și gestionarea conflictelor la capcana propriului succes și abordări din perspectiva neuroștiinței asupra managementului performanței.
Despre capcana propriului success și performance management dintr-o cu totul altă perspectivă
Cu siguranță fiecare categorie de angajat a trecut prin momente în cariera sa în care a simțit că munca pe care o face nu îl mai motivează, momente în care simte că aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum precedează omul de HR în această situație?
„Capcana propriului succes sau când nu mai ai nevoie de aceleași calități care ți-au adus reușite” este tematica pe care Mădălina Bălan, Managing Partner, Hart Consulting o abordează în cadrul conferinței HR Summit.
Există o relație directă între succes și performance management, un element important în relația dintre angajat și angajator. Este esențial transferul de informații dintre aceștia pentru o bună îndeplinire a task-urilor. Totodată, „good” leadership nu înseamnă numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajați, ci și de responsabilitatea mutuală dintre cei doi.
Totodată, performance managementul depinde și de modul de percepere a task-urilor primite de către angajați. Dr. Maryam Bigdeli relatează într-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazală sau creierul impulsiv – denumit și „habit brain” – care este activat atunci când sarcinile devin rutină; și amigdala sau „centru de teamă”. Mai exact, creierul uman tinde să creeze stări de anxietate în momentul în care o persoană devine responsabilă de un task pe care nu-l stăpînește, în timp ce atunci când devine responsabilă de un task cu care e obișnuit și pe care îi e ușor să îl îndeplinească, aceasta reușește să fie mult mai productivă. Cătălin Constantin, Head of HR, SCC, va aborda în cadrul conferinței HR Summit un subiect aparte și anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.
75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă
Relațiile de muncă stârnesc uneori reacții pe care nu ni le dorim. Chiar dacă la prima vedere acestea par inofensive, acestea au rădăcini mult mai adânci și implicații mult mai serioase. Amenințarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hărțuire la locul de muncă. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) susține că 75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă. E un procent imens! Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emoțională, nivel de performanță scăzut sau demisii. „Cum să gestionezi o reclamaţie de hărţuire a unui angajat” este tematica abordată de Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr în cadrul HR Summit Iași. Prin intermediul workshopului pe care îl va susține, Andreea le va împărtăși managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare și gestionare a unui subiect atât de sensibil.
Detalii despre înscriere, lista completă a speakerilor și tematicile abordate sunt disponibile pe: www.iasi.hrsummit.ro
Despre HR Summit
Conferința de resurse umane HR Summit Iași are loc în perioada 4-5 octombrie, în incinta Palas Congress Hall Iași. HR Summit este susținut de: Great People Inside, Nestlers Group, Noerr, Artwin, Hart Consulting, Edenred, Train2Perform, Kommio, Getlab, SLG thomas România, HPDI, Max relax, Ritmas, Siveco, Ford, Birouri vii.
HR Summit – The SuperHeRoes Conference este organizată de Libero Events, agenția de evenimente, B2B și B2C, sub semnatura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman The Leadership Conference, TeCOMM eCommerce Conference&Expo, ArchiTECHture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, HR Breakfast, Ecommornings, Been there.NET, Fiscalitate 24.7, Târgul de Turism Touristica.
Carmen Ciulacu, CEO şi Co-fondator, Digital Stack – dezvoltator de cursuri personalizate de IT pentru angajaţi: „Oamenii sunt în centrul activității noastre. Am reușit să redefinim educația în IT din România”
Digital Stack a devenit, încă din 2019 – anul lansării, un partener esențial pentru companiile care își doresc să rămână competitive într-un mediu aflat în