Publicația industriei TECH regionale

Noul Iasi – o dezbatere pe problemele industriei regionale IT

Din 10 locuri de munca in IT scoase pe piata, se ocupa numai 4. Asta e cererea si asta e capacitatea noastra de a oferi forta de munca la aceasta cerere, anunta Florin Talpes, CEO Bitdefender, ce a moderat un eveniment organizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) la Iasi pe 22 noiembrie.
Cu titlul atractiv de “Noul Iasi. Capitala Moldovei ca pol major de crestere tehnologica a Romaniei”, intilnirea a fost onorata si de presedintele Klaus Iohannis.
Evenimentul a avut cinci teme importante:

  • Resursa umana la nivel local
  • Digitalizarea economiei si a administratiei locale
  • Stimularea dezvoltarii industriei de servicii globale IT
  • Stimularea antreprenoriatului IT
  • Specializarea inteligenta

Avem o problema majora cu profesorii din invatamintul superios de informatica – in ultimii 5 ani am scos la concurs, annual, cite 10 posturi, si abia se inscria cite o persoana. Salariile din invatamint pentru cei care au expertiza in IT nu pot concura cu cele din privat”, crede decanul Facultatii de Informatica de la Universitatea Al I Cuza. Masteranzi tot mai putini, doctoranzi si mai putini – Romaniei ii trebuie un plan pentru a stimula invatamantul superior ce produce pentru industria IT&C.
Invatamintul dual ar putea fi o solutie, au fost de parere unii dintre cei prezenti la dezbatere, dar capacitatea de a umple golul in zona fortei de munca este inca scazut.
A fost o intilnire foarte scurta petru temele foarte importante aruncate in dezbaterea publicului dar alte evenimente pe aceste teme vor fi organizate in curind, au anuntat organizatorii – ANIS.

Distribuie și tu:

Creativitatea amplifică perfomanța afacerii

Afacerile își pot amplifica rezultatele cu ajutorul creativității În mediul de afaceri contemporan, creativitatea nu mai este un lux. Este o necesitate. Creativitatea în afaceri

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Dan Macisanu, pinmagazine

Gândesc, Muncesc și Mănânc… cu Cap?

Ca medic specialist în dietă disociată și nutriție hipocalorică, cu peste două decenii de experiență în monitorizarea pacienților de toate vârstele și cu diverse patologii,