Publicația industriei TECH regionale

12 startupuri au intrat in programul de accelerare Spherik 2017

În data de 23 mai s-a dat startul primei etape din programul de accelerare Spherik 2017 în care au fost acceptate 15 echipe. În urma selecției din perioada de validare, în programul de accelerare au rămas 12 echipe. Acestea vor beneficia de sprijinul Spherik adaptat nevoilor specifice pentru scalare și dezvoltare.
Echipe din 7 țări, de pe 3 continente, au aplicat pentru programul de accelerare Spherik din Cluj-Napoca. Doar 65% dintre aplicanți au fost din România, ceea ce vine să confirme că România a devenit în ultimii ani un punct de atracție pentru cei pasionați de inovație în tehnologie. Anul acesta, industrii precum Automotive, VR, Fintech, digital advertising, eHealth, sau AgroTech, au fost preferate de către aplicanți.
Cele 12 startupuri selectate pentru a trece în etapa de accelerare a programului sunt:
Baro (Republica Moldova) – platformă de management, optimizare și automatizare a ad-urilor din rețeaua Facebook, pentru a obține vizibilitate crescută, la un pret redus.
CleverWash (România) – soluție de gestionare a programărilor dedicată spălătoriilor auto. Prin intermediul aplicației mobile dedicate, şoferii pot face programări la spălătoriile partenere, eliminând astfel din timpul petrecut așteptând la coadă. Iar cu ajutorul interfeţei web de administrare, spălătoriile pot confirma instant programările şi îşi pot monitoriza întreaga activitate.
AdTechMedia (Republica Moldova) – o platformă de publicitate cu capabilități de microplăți care facilitează monetizarea conținutului media. Companiile de publishing și creatorii de conținut media vor putea să-și mărească veniturile, protejându-se de sistemele care blochează publicitatea, de tip adblock.
It’s Quiz (Ucraina) – un sistem de training bazat pe inteligența artificială, care are drept scop crearea de teste și alte activități de formare profesională, în companiile medii și mari.
MyCar Assistant (România) – aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote. Aceasta trimite notificări prin telefon și emailuri personalizate, în legatură cu cele mai importante documente și obiecte din masină, cum ar fi RCA, ITP, Rovinieta, sau extinctorul, trusa medicală și altele. În acest fel șoferii sunt asistați și ajutați să respecte legea și să evite potențiale amenzi.
Prism (Republica Moldova) – o platformă care eficientizează managementul inventarului prin automatizarea analizei și prin prognozarea necesarului de stocuri din companiile de producție, retail și e-commerce. Eceasta minimizează riscul pierderii vânzărilor din cauza lipsurilor de inventar, eliberează capital circulant prin optimizarea stocurilor și oferă sugestii inteligente în gestionarea portofoliului de produse.
bNesis (Estonia) – un serviciu B2B care eficientizează integrarea API cu multiple soluții de cloud, pentru companii din diverse industrii.
BTCXchange (România) – prima platformă de tranzactionare a criptomonedelor din România. Aceasta oferă clienților săi o metodă simplă și sigură de a cumpăra și vinde monede bitcoin prin transfer bancar, card, și alte metode, precum și posibilitatea de a accepta plăti cu bitcoin pe site-ul clienților.
Eyesight (România) – o soluție inovativă pentru tratarea ambliopiei (boala ochiului leneș), utilizând realitatea virtuală. Interactiv și captivant, tratamentul are o componentă de gamification, care îl face atractiv în special pentru copii.
Jurio (România) – cel mai mare portal de jurisprudență si legislație din România, care include în premieră hotărâri ale autorităților publice, precum cele ale ANAF, are un motor de căutare avansat și usor de folosit, ce permite o redactare a documentelor juridice în doar câteva clipe.
Registrul Genealogic (România) – o platformă complet destinată crescătorului modern de ovine, menită să susțină efortul complex de evaluare și ameliorare genetică a animalelor, în scopul creșterii calității produselor. Aceasta simplifică procesul de luare a deciziilor privind reproducția, ajutând crescătorii și coordonatorii de asociații să identifice cei mai buni părinți din punct de vedere genetic, conform anumitor criterii: calitatea cărnii, producția de lapte, etc. Platforma susține întreg procesul de evaluare și ameliorare genetică, de la momentul de colectare a datelor până la etapa finală de obținere a unor produse îmbunătățite calitativ.
Ensleepio (România) – un dispozitiv de tip wearable, care masoară mișcarile din timpul somnului și oferă o soluție eficientă de tratare a insomniei dar și de îmbunătățire a calității somnului.
Cinci dintre cele 15 echipe din program, au fost acceptate și în concursul de startupuri “200 Seconds of Fame”, din cadrul iCEEfest, care are loc în perioada 15-16 iunie. Acestea sunt: Baro, CleverWash, EyeSight, AdTech Media și Psytera.
Despre acceleratorul Spherik
Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizație non-profit, Spherik nu ia din acțiunile fondatorilor ci facilitează accesul acestora la investiții pentru 3,14% din suma primită de startup-uri în primul an. Procentul de la startup-uri este reinvestit în programe și contribuie la creșterea ecosistemului din România. Deja la a patra ediție, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanțele din anii trecuți cu o echipă operațională nouă, 1 milion de Euro pentru startupurile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului și o structură de accelerare flexibilă. Din echipa Spherik fac parte azi Nina Moldovan, Președintele Spherik, Dan Sturza, Manager de Investiții, Roxana Rugină, Manager de Program, Diana Rusu, Business Development Manager, precum și cei doi asociați ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) și Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude).
Peste 50 de mentori s-au alăturat în acest an programului de accelerare, incluzând investitori, oameni de afaceri și specialiști în tehnologie, precum Radu Georgescu, Șerban Teoader, Marius Ghenea, Sorin Mîndruțescu, Cosmin Negrescu și Elisabeta Moraru. O serie de companii internaționale au ales să susțină echipele, în calitate de parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispoziția acestora: KPMG, Google, Microsoft, Amazon, GTS Telecom, SEO Monitor, Elefant, ThinkDigital, Supp Office, Omifa, Verbau, Das Engineering, Starnet Consulting, Paymo, ThinkOut si AppDemoStore.
Mai multe informații pe www.spherikaccelerator.com

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro