Publicația industriei TECH regionale

10 motive pentru a lucra într-o echipă de produs digital propriu

Dat fiind întregul proces de globalizare tehnologică, tot mai multe companii software își îndreaptă atenția spre dezvoltarea de produse online in-house, diferențiindu-se astfel de competitori.
În acest context, tot mai mulți oameni de online doresc să contribuie la această diferențiere, doresc să își pună amprenta asupra pieței. De aceea, una dintre cele mai pregnante dileme cu care se confruntă cei care au reușit să bifeze întreaga listă de cunoștințe și abilități posibile în cariera lor, este: Și acum ce urmează?
Pentru a-i ajuta în elucidarea acestei dileme, am vorbit cu Costi Teleman, CEO IntelligentBee, companie IT ieșeană, aflând astfel o serie de insight-uri utile.
Costi, ne poți spune de ce apare această dilemă în rândul persoanelor cu o experiență îndelungată în digital?
În general, cariera unor astfel de persoane este construită într-un continuu curs ascendent. Au parte de posibilități nenumărate de a învăța, sunt ghidate de persoane experimentate în arii specifice, parcurg o ierarhie bine stabilită, se bucură de siguranță financiară și beneficii de recreere. Dar apare și un moment în care consideră că sunt capabile să se implice într-un proiect asupra căruia își pot pune semnificativ amprenta. Unul de care să fie responsabile în totalitate și în care fiecare zi de muncă să fie o aventură.
De aceea, tot mai mulți oameni de online, atât experimentați, cât și începători, își doresc să fie parte a unui start-up cu o viziune de business pe termen lung ce include dezvoltarea propriilor produse digitale, în detrimentul companiilor bine stabilite pe piață.
Ce perspectivă profesională ar avea ele în acest caz?
Pentru cei care simt că au atins punctul culminant în carieră și doresc să își folosească abilitățile pentru a dezvolta un proiect care va aduce un aport important pe piața tehnologiilor web, e important să știe că tot mai multe companii hotărăsc schimbarea direcției de business și își dezvoltă propriile produse digitale.
Care ar fi avantajele unui astfel de business?
Avantajele implicării într-o astfel de echipă sunt multiple.
În primul rând, există mari șanse ca nimeni din acea echipă să nu aibă cunoștințele tale, expertiza pe care ai dobândit-o sau modul în care gândești. Așadar, vei aduce un aport semnificativ atât în dezvoltarea produsului respectiv, cât și a echipei cu care lucrezi, pentru că împreună sunteți responsabili de succesul acestuia. Pe unii, această situație i-ar putea speria.
Dar pentru alții, nu poate exista o motivație mai puternică. În special, pentru cei ce își doresc să împărtășească din cunoștințele lor și pentru care viața lor profesională capătă sens atunci când reușesc să formeze oameni.
De asemenea, ca membru a unei astfel de echipe, ești un inițiator pentru industria IT prin produsele dezvoltate. Această poziție îți va permite să dezvolți un produs cu un timp de execuție mai redus, să livrezi bazându-te exact pe ceea ce știi să faci, dar și să înveți noi principii în ceea ce privește produsele digitale și consumatorii cărora li se adresează.
Mai mult, vei realiza acel tip de activități pe care erai atât de nerăbdător să le începi, cele prin care îți poți pune amprenta în mediul digital pe termen lung. Pentru acest ultim tip de activități ești dispus să faci compromisuri, să îți sacrifici un weekend sau să faci un sprint de lucru mai îndelungat pentru a vedea rezultatele dorite.
Unde ar putea fi găsite astfel de echipe?
Cea mai des întâlnită opțiune pentru a găsi compania ce poate oferi provocări de acest gen ar fi părăsirea orașului sau a țării. Dar acum, oamenii de online din Iași, dar și din restul orașelor Moldovei, au șansa de a rămâne acasă deoarece companiile software ieșene au început să-și dezvolte echipe de Product Development. Și IntelligentBee se numără printre acestea. Până în acest moment am dezvoltat o serie de produse proprii și dorim în continuare să oferim pasionaților de digital șansa de a-și pune amprenta asupra pieței prin skill-urile lor.
Ne poți spune mai multe despre IntelligentBee?
IntelligentBee este o companie de outsourced software development & technical support din Iași. Oferim, de mai bine de 7 ani, echipe dedicate de engineering și suport tehnic care reușesc să se alinieze rapid la obiectivele de business ale clienților, devenind o extensie a departamentelor interne a acestora.
În plus, am integrat dezvoltarea propriilor produse digitale atât în misiunea companiei, cât şi în viziunea noastră pe termen lung. Astfel, IntelligentBee a construit propriul departament de Product. Este format din oameni ce nu mai doresc să “joace” în siguranță, ci doresc să se facă remarcați prin produsele digitale construite. Dorința acestui departament e aceea ca produsele pe care le realizează să adauge valoare industriei din care fac parte.
Dar, viziunea pe termen lung a companiei nu include strict doar acest departament de Product, ci și creșterea industriei IT prin produsele pe care le va dezvolta.
Cum ai descrie echipa de Product IntelligentBee?
În primul rând, echipa de Product, la fel ca întreaga companie, este construită din oameni buni în ceea ce fac, stăpâni pe know-how-ul lor, capabili să livreze încă din prima zi. La aceasta se mai adaugă și cele 4 valori după care ne ghidăm activitatea, cei 4H, cum ne place să le numim: Honest, Happy, Humble and Hungry.
Astfel, echipele IntelligentBee sunt formate din oameni deschiși, sinceri, ce își recunosc greșelile, își asumă responsabilități și oferă mereu feedback constructiv. Aceștia acceptă fiecare provocare și sărbătoresc orice reușită. Sunt adevărați jucători de echipă, reușind să înțeleagă fiecare perspectivă și dorind să fie mai buni în ceea ce fac, zi de zi. Mai mult, sunt avizi după cunoaștere, fiind în permanență în căutarea de lucruri noi pe care le-ar putea învăța.
Ce avantaje pot găsi cei interesați în a lucra în astfel de echipe de Product?

  • Își vor dezvolta abilitățile de coordonare
  • Vor lucra cu o echipa care înțelege pe deplin întregul proces tehnic de dezvoltare a produsului
  • Vor lucra pentru un proiect în care calitatea primează în detrimentul limitărilor temporale
  • Posibilitatea de a-și expune propriile idei și perspective asupra procesului de dezvoltare a produsului și asupra tehnologiilor folosite
  • Libertate de decizie în ceea ce privește procesul de dezvoltare a produsului
  • Pot dezvolta un produs prin care își pot pune amprenta asupra pieței
  • Posibilitatea de a lansa idei inovatoare în echipa din care face parte
  • Vor fi implicați într-un segment al pieței în dezvoltare și se vor număra printre puținii care fac acest lucru în Iași: dezvoltarea propriilor produse digitale
  • Vor face parte dintr-o cultură organizațională în care eficiența proceselor se îmbină cu sentimentul de familie
  • Nu vor lucra pentru noi, ci vor lucra alături de noi pentru dezvoltarea propriilor produse digitale

În concluzie, ce fel de specialiști caută IntelligentBee pentru echipa sa de Product?
Eu cred că orice companie care a decis să investească în produse proprii caută asta, nu doar IntelligentBee. Dar dacă e să vorbim de noi, căutam atât oameni pentru execuția produselor pe care dorim să le dezvoltăm, cât și oameni cu know-how-ul necesar în promovarea acestora. În principiu, oameni dispuși să iasă din zona lor de confort și care doresc să își pună amprenta în piața digital.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.