Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
1 milion de Euro pentru startup-uri tech revoluționare - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

1 milion de Euro pentru startup-uri tech revoluționare

Spherik lansează noul program de accelerare pentru cei care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact la nivel global. Deja la a patra ediție, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanțele din anii trecuți cu o echipă operațională nouă, 1 milion de Euro pentru startup-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului și o structură de accelerare flexibilă.
Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spații de lucru și consultantă în dezvoltarea business-uluiStartup-urile interesante pot aplica la program pe www.spherikaccelerator.com până în 7 Mai.
“De la un an la altul am observat maturizarea echipelor celor care lansează startup-uri în România. Și Spherik Accelerator a evoluat odată cu piața si poate azi să ofere un pachet complet de beneficii bazat pe nevoile echipelor selectate. Vorbim aici atât de mentorat și de asistență în dezvoltarea de produse tech ți mai ales în zona de acces în piață și scalare internațională. Banii pot fi, când vin la momentul potrivit, catalizatorul care propulsează un startup pe o traiectorie de creștere. 1 milion de Euro pregătiți de investitorii noștri anul acesta au exact acest rol”, spune Dan Sturza, Managerul de Investiții al Spherik.
Cum se desfășoară programul de accelerare?
Nina Moldovan, președintele Spherik, declară că ‘noul program pune mai mult accentul pe testarea în piață a proiectelor. Miza noastră este dezvoltarea accelerată și solidă a unor startup-uri tehnologice care la finalul programului să fie pregătite pentru primi o investiție semnificativă pentru dezvoltare’.
Programul începe în luna mai cu etapa preliminară de validare a ideilor și definire a produselor. Maxim 15 startup-uri/proiecte vor fi acceptate în această etapă. La finalul primei luni are loc o evaluare pe baza căreia vor fi selectate echipele care intră în etapa finală de accelerare. Startup-urile validate vor beneficia de suport adaptat nevoilor specifice de dezvoltare și lansare pe piatță pentru a crește și genera venituri rapid. A două etapă se va încheia în septembrie cu prezentări în fața unor investitori asociați programului.
Despre acceleratorul Spherik
Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizație non-profit, Spherik nu ia din acțiunile fondatorilor ci facilitează accesul la investiții pentru 3,14% din suma primită de startup-uri în primul an. Procentul de la startup-uri este reinvestit în programe și contribuie la creșterea ecosistemului din România. Din echipa Spherik fac parte azi Nina Moldovan, Președintele Spherik, Dan Sturza, Manager de Investiții, Roxana Rugină, Manager de Program, Diana Rusu, Business Development Manager, precum și cei doi asociați ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) și Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude).
Anul acesta echipa de mentori din cadrul Spherik numară peste 30 de persoane, incluzând investitori, oameni de afaceri și specialiști în tehnologie, precum Radu Georgescu, Andrei Pitiș, Șerban Teoader, Marius Ghenea, Sorin Mîndruțescu, Cosmin Negrescu și Elisabeta Moraru. Programului de accelerare s-au alăturat și companii internaționale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispoziția startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft și GTS Telecom.
Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numără Planable (câștigătorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achiziționat în toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platformă care permite accesul la sfaturi medicale) și Approd (aplicație de reducere a birocrației la înființarea de societăți comerciale).
Mai multe informații pe www.spherikaccelerator.com

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.